Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Fogközi kefék és fogselyem: mindent tudsz róluk?

A megfelelő szájhigiénia nem csak a fogtisztítást, az alkalmi szájvíz használatát és a rendszeres fogorvosi látogatásokat foglalja magában. Ezenkívül javasolt a fogközi kefe és a fogselyem rendszeres használata. Ebben a cikkben megvitatjuk, miért és hogyan kell helyesen használni ezeket az eszközöket, hogy valóban szép fogaink és egészséges ínyeink legyenek.

Mire használhatók az interdentális kefék és a fogselyem?

Egy közönséges fogkefének gyakorlatilag nincs esélye behatolni a fogak közé. Ez azt jelenti, hogy ezen a helyen lepedék halmozódik fel , a baktériumok a fogközökben találnak menedéket, és azonnal kezelik a fogszuvasodást vagy a fogínygyulladást. Az interdentális kefe segít megelőzni a lepedék felhalmozódását és az azt követő egészségügyi problémákat. De az igazság az, hogy sok ember felszerelésében hiányoznak ezek az eszközök, ami nagy hiba.

Sokan az interdentális kefét is összetévesztik a fogselymekkel. Vagyis azt hiszik, hogy elég egy ilyet venni. De ez tévhit, mert a fogköz kefe nem éri el a szájüreg legszűkebb helyeit. Fogközi kefe használható a őrlőfogak közötti térhez, de a többihez fogselyem szükséges. Ő viszont nem tudja tökéletesen megtisztítani a székek közötti teret. Ezért rendkívül fontos, hogy mindkét fogászati eszközzel rendelkezzen.

Fogközi kefék

Hogyan válasszunk megfelelő interdentális kefét és fogselymet?

A rendszeres használat mellett a megfelelő fogközkefe és fogselyem kiválasztása is szükséges. Alapvető információként szolgálhat az a tény, hogy többféle méretű interdentális kefe létezik. Ez feltétlenül szükséges, és ki kell választania azt, amelyik valóban megfelel Önnek. Mindenképpen célszerű először fogorvost vagy dentálhigiénikust felkeresni . Szívesen adnak tanácsot a megfelelő méret kiválasztásában. Ezután attól függ, hogy kompakt nyelű vagy kiterjesztett nyelű interdentális kefét szeretne.

Most beszéljünk arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő fogselymet. Ezek a szálak nagyon vékonyak, így nagyon szűk helyekre is bejuthatnak, ahol hatékonyan távolítják el a lepedéket. Vásárolhat speciális típusú szálakat is, amelyeket hidakhoz és koronákhoz szánnak. Ezért fogadjon a fogselyemre, ha keresztezi a fogait vagy a hidakat. Választhat klasszikus fogselymet vagy Flosspicot . De ez gyakorlatilag az Ön preferenciáitól függ. Lehetetlen megmondani, mi a jobb és mi a rosszabb.

Hogyan kell használni az interdentális kefét és a fogselymet?

Nem csak a fogkefék és a fogselyem birtoklása és használata fontos. Nagyon fontos , hogy tudd használni őket ! Az emberek nem mindig tudják ezt megtenni, ami rossz fogászati ellátáshoz és későbbi problémákhoz vezet. Ebben a fejezetben bemutatjuk, hogyan kell helyesen használni az interdentális kefét és hogyan kell fogselyemet használni.

A lényeg a megfelelő méretű interdentális kefe kiválasztása. Megfelelő méret nélkül egy ilyen ecset nem lesz hasznodra. Helyezze be a kefe sörtéit a fogak közötti résbe . A sörték meghajlanak, de hagyja őket ebben a helyzetben. Így tudnak alkalmazkodni a fogközökhöz. Mossa meg többször a fogközt. Ismételje meg ezt az összes fogra. Tisztítás közben öblítse le a kefét, és tisztítás után mossa le alaposan. Az interdentális kefe használatában nincs semmi bonyolult.

Fogselyem

Most pedig a fogselyem használatáról. Mindenesetre ne gyakoroljon extra nyomást a fogselyemre, hogy elkerülje az íny károsodását. Egy tisztításhoz tekerjen le körülbelül fél méter cérnát, és tekerje körbe a végeit az ujjai köré. Óvatosan, de feszesen tartsa a cérnát. Egyszerű ringató mozdulattal vigye be a fogselymet a fogak közötti résbe. Ha ez megtörtént, tekerje a fogselymet a fog köré, és óvatosan mozgassa fel-le a fogselymet. Az utolsó fog végrészének tisztítása is elengedhetetlen. A szál használatában sincs semmi bonyolult. A rendszeres fogmosással ellentétben a fogselyem vagy az interdentális fogmosás naponta kétszer nem ajánlott. Ideális mindkét eszközt naponta egyszer használni, általában este , lefekvés előtt. Így tökéletesen megszabadítja a fogközöket a lepedéktől, és biztos lehet benne, hogy fogai megfelelően meg vannak tisztítva.

Mi a teendő, ha van hídja?

Még ha van is hídja, rendkívül fontos, hogy alaposan megtisztítsa azt. Ehhez interdentális keféket használnak. A foghidakat ugyanolyan jól kell ápolni, mint a valódi fogakat. Remek megoldás az interdentális kefe, akárcsak az úgynevezett superfloss , amely egy speciális hídfogselyem, amely középen kissé durvább a híd alapos tisztításához.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo