Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Hogyan lehet eltávolítani a nikotinfoltokat a fogakról

A dohányzással járó egészségügyi kockázatok mellett gyakran találkozunk esztétikai hibákkal is. A fogzománcon megjelenő úgynevezett "nikotinfoltok" jól ismert probléma a dohányosok körében. A megsárgult fogakkal azonban még nekik sem kell beletörődniük, hiszen minden problémára van megoldás.

A cikk tartalma:
Miért foltosodnak a fogak?
Hogyan fehérítsük ki a megsárgult fogakat a dohányosoknál?
Fogkrém
Fehérítő szalagok
Professzionális fogfehérítés
Alternatív fogfehérítés
A fogak fehér tartása

Miért foltosodnak a fogak?

A fogak különféle tényezőkkel érintkeznek, amelyek jelentősen befolyásolhatják színüket. Általánosan ismert szerek például:

  • Dohányzó
  • Kávé
  • vörösbor
  • Tea
  • Szénsavas italok

Ennek oka a kis pigmentmolekulák , amelyek fokozatosan megtelepednek a fogzománcon. Még egyes gyümölcsök és fűszerek is elszínezhetik a fogakat. Ilyenek például:

  • Áfonya
  • Szeder
  • Cseresznye
  • Gránátalma
  • Paradicsom
  • curry

Nehéz lehet minden tényezőt elkerülni. A dohányosok számára különösen nehéz lemondani arról, ami talán egy módja annak, hogy elmeneküljenek a valóságtól, függetlenül attól, hogy az milyen hatással van egészségükre vagy megjelenésükre. Koncentráljunk tehát azokra a lehetőségekre , amelyek segítségével visszanyerheti ragyogó mosolyát drasztikus kábítószer-kezelések nélkül .

Hogyan fehérítsük ki a megsárgult fogakat a dohányosoknál?

A cigarettából származó nikotinnak és kátránynak való hosszú távú kitettség következtében elszíneződött fogak sárga vagy barna árnyalatúak lehetnek. Néhány embernél foltok is kialakulhatnak. Szerencsére még ebben az esetben is újra ragyoghatnak a fogak. Végül is a fogfehérítés könnyebb folyamat, mint a cigarettáról való leszokás .

Fogkrém

A rendszeres fogmosás részben hozzájárulhat a foltosodás megelőzéséhez. Biztosan nem árt ezt a tevékenységet napközben is elvégezni, például egy déli dohányzási szünet után . A fehérítőként megjelölt fogkrémek segíthetnek a már kialakult foltok eltávolításában. Kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve. Sok fehérítő fogkrém véd a fogszuvasodás ellen és erősíti a legyengült fogzománcot , amit a nemdohányzók biztosan értékelni fognak.

Fehérítő szalagok

A fogkrém tud eredményt adni, de az érzékeny fogakra szánt fehérítő csíkok jobb hatást fejtenek ki, kellemes illatúak és ízűek, amelyek leheletfrissítőként is jól működhetnek.

Professzionális fogfehérítés

A fogászati klinika látogatása is az egyik lehetőség a világosabb árnyalatú fogak megszerzésére. Sokakat azonban elriaszt a magas ár , amely valahol a tudatalattiban ehhez a cselekedethez kapcsolódik. A fogorvosok vagy a foghigiénikusok általában magasabb árat számítanak fel, ha nagyobb mértékű elszíneződés lép fel , ami a legtöbb dohányos esetében valószínű. Fogorvosi konzultációt azonban érdemes megfontolni, ha fogkő van a fogakon. Ezek az állapotok megnehezíthetik a fehérítést, ezért eltávolításuk mindenképpen célszerű.

Alternatív fogfehérítés

A lehető legtöbb pénzt megtakarítandó, sokan szódabikarbónát, kurkumát, sót vagy különféle gyümölcssavakat nyúlnak. Igen, bizonyos anyagok fehéríthetik a fogakat, ugyanakkor tartósan károsíthatják azokat . Ezért nem ajánljuk ezeket a fehérítési módszereket.

A fogak fehér tartása

Fentebb említettük, hogy a gyakrabban végzett fogmosás megelőzésként szolgálhat. Ez vonatkozik a fehérített fogak megőrzésére is. A fehérítés után 24 órával azonban tanácsos fehér étrendet követni. Ez azt jelenti, hogy a dohányzás, a kávé és a fent említett ételek mellőzése javíthatja a fogfehérítő hatást és meghosszabbíthatja azt.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo