Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Miért van néhány embernek fehérebb a foga, mint másoknak?

Talán valaha is elgondolkozott már azon, miért fehérebbek a barátod fogai, mint a tiéd. A különbség hátterében fogászati ​​​​higiénia, genetika, életmód és életkor állhat. Vagy több is van benne?

A cikk tartalma:
Diéta
Genetika
Kor
Szájhigiénia
Fehéríted a fogaidat?

Diéta

Kezdjük az életvezetéssel. Ez nagyon szorosan összefügghet a fogak színével. Hogyan? Valószínűleg már hallottad, hogy bizonyos ételek és italok elfestik a fogaidat . Kis pigmentmolekulákat tartalmaznak , amelyek megtelepednek a fogzománcon, és így idővel sárga fogak hatását kelthetik.

Mely ételek festik a fogakat?

  • Áfonya
  • Szeder
  • Cseresznye
  • Gránátalma
  • Paradicsom
  • curry

Nem csak az ételek, hanem egyes italok is okozhatják, hogy a fogai sárga, sőt barna árnyalatokat játszanak. Ide tartozik a bor, a kávé, a tea és a nagyon népszerű szénsavas italok , amelyek mesterséges színezéket is tartalmaznak. Vannak, akik dohányoznak, ez is okozhatja a fogak elszíneződését vagy az úgynevezett nikotinfoltokat . Tehát ha barátjának fehérebb fogai vannak, mint neked, valószínűleg megpróbálja elkerülni ezeket a tényezőket, amennyire csak lehetséges. Vagy talán elfelejtette elmondani, hogy fehérítő fogkrémet használ.

Genetika

Könnyen örökölheti fogai színét. Tehát nem egészen a színe, hanem a fogzománc vastagsága . Ha vékonyabb, a dentin átlátszik, és mivel sárgásbarna , jobban látható. ( Forrás ) Tehát nézd meg a szüleid fogait, és talán rájössz, miért sárga a fogaid. Az életmód azonban itt is szerepet játszik. A természetes sárga színhez külső forrásból származó pigmenteket is adsz, és ez olyan eredményt adhat, mint amilyen.

Kor

Az egyik ok, amiért valakinek fehérebbek a fogai, mint neked, az Ön életkora lehet. Az életkor előrehaladtával a fogzománc elvékonyodik , így a fogak természetes módon sárgává és szürkévé válnak. De az életkor nem uralkodik magától, a pigmentektől is segítség kell. Ha társai gyönyörű fehér fogakkal rendelkeznek, nagy eséllyel használnak fogfehérítő termékeket , például fehérítőcsíkokat .

Szájhigiénia

Biztosan tudja, hogy a fogmosás a mindennapi rutin része kell, hogy legyen. Ezért naponta kétszer mosod, használsz fogselymet, fogköz kefét, szájvizet, és mégsem tudod megakadályozni a foltosodást. Mit tehetnek az emberek másképp fehérebb fogakkal? Például minden étkezés után kiöblíthetik a szájukat . Főleg olyan ételek és italok után, amelyek hajlamosak foltot okozni a fogakon. Savas ételek után is. Ügyeljen azonban arra, hogy étkezés után azonnal mosson fogat. Mivel egyes élelmiszerek, különösen a savasak, puhítják a fogzománcot , több kárt okozhat, mint használ, ha azonnal megmossa a fogát.

Fehéríted a fogaidat?

A fehér fogú emberek természetesen nem fehérek. Vagyis a legtöbb esetben. Valóban, vannak olyanok is, akik semmi extrával nem járultak hozzá fehér mosolyukhoz. Azonban csak néhány van belőlük. Más halandóknak nagyon nehéz elkerülniük minden olyan tényezőt, amely elszínezi a fogakat. Egyáltalán nem öregedés és genetikai hajlam. Ez arra utal, hogy valószínűleg kifehérítik a fogukat. Vagy felkeresnek egy fogászati ​​klinikát , vagy választanak egy olcsóbb és kényelmesebb változatot , és otthon fehérítik fogaikat. Valószínűleg fehérítő csíkokat használnak erre a célra, esetleg fehérítő fogkrémmel kombinálva. Ha az ismerősödnek gyanúsan fehérek a fogai, próbáld meg kérdezni tőle. Hiszen ez bókként fog hangzani neki, és végre megtudja a választ arra a kérdésre, hogy miért van egyeseknek fehérebb fogai, mint másoknak.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo