Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Érdekel a sonic fogkefe? Miben különbözik a többitől, és vannak-e konkrétumok a használatában?

Ha módot keres a szájhigiénéjének hatékonyabbá tételére, vagy ha problémái vannak az érzékeny fogakkal és ínyekkel, mindenképpen fontolja meg Sonic fogkefe vásárlását . Bármilyen elektromos fogkefe jobb, mint a kézi, és manapság a legtöbb ember a szonikust választja. Tehát mi a hangos tisztítás titka? És hogy lehet, hogy ennyire beárnyékolja a korábban népszerű forgókeféket? Cikkünk választ ad ezekre és más kérdésekre. Ha többet szeretne megtudni az elektromos kefék témájáról általában, nézze meg itt (hyp.link) és itt (hyp.link)

A cikk tartalma:
A szonikus ecset működési elve
A különbség a forgó és a szonikus kefe között
A szonikus fogkefével történő fogmosás helyes technikája
Kinek lesz a legtöbb haszna a Sonic fogkeféből?
A szonikus ecset kiválasztásának rövid leírása
Szerezzen be Sonic fogkefét gyerekeknek is
Fogfehérítés Sonic kefével

A szonikus kefe működési elve

A Sonic fogkefék teljesen egyedi elven működnek, magas frekvenciájú rezgések alapján működnek. Ezek a rezgések hullámokat generálnak, amelyek a fogmosás során keletkező, azaz vízből, pasztából és nyálból kevert keveréket a szájban mozgatják. Ennek a mozgásnak köszönhetően mikrobuborékok képződnek, amelyek ezt követően behatolnak a nehezen elérhető helyekre, ahol hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket a fogakról és a lepedékről. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a szonikus kefék nagyon magas frekvenciájú fejlengést érjenek el percenként (egyes modelleknél akár 61 000-et is), ami nagyon pozitív hatással van a tisztítás hatékonyságára. A fogak egészsége miatt azonban nem kell aggódnia, ahogy már mondtuk, a sonic kefe éppen ellenkezőleg, kíméletes a fogakhoz , és a rezgések is hozzájárulnak az íny megfelelő vérkeringéséhez .

A különbség a forgó és a szonikus kefe között

Ahogy az utolsó bekezdésben is említettük, a szonikus kefe innovatív elvet alkalmaz, és magas frekvenciájú vibrációval tisztít. A klasszikus, oszcilláló-forgó, elektromos fogkefe ezzel szemben elsősorban körkörös mozdulatokat használ a tisztításhoz.

A szonikus kefe olyan helyekre is eljut, amelyek a forgó kefe képességén túl vannak. Másrészt a rotációs megközelítés sikeresebb lehet a fogak makacs foltjainak eltávolításában. Ezek azonban lényegesen kevésbé kímélik a fogakat és az ínyet, ami a megfelelő tisztítófej kiválasztásával nagyban javítható.

Összefoglalva, az elektromos tisztítás iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a szonikus kefét . Vannak azonban, akik kényelmesebbnek találják a fogmosást a megfelelően kiválasztott tisztítófejjel kombinált forgóval. Érdekes alternatíva lehet az is, ha először egy forgókefével távolítjuk el a makacs foltokat, majd váltunk a sonic opcióra.

A szonikus fogkefével történő fogmosás helyes technikája

A fogak megfelelő tisztítása szonikus fogkefével nem nehéz, de vannak bizonyos sajátosságai. Először vigyen fel fogkrémet a fogkefére, és áztassa be vízbe. Azonban a kézi tisztítástól megszokottnál kisebb mennyiségű pasztát alkalmazzon. Ezután kapcsolja be a kefét, és helyezze a fogakhoz, és tartsa körülbelül 45 fokos szögben az ínyhez képest. Fontos, hogy a szonikus kefe végezze a dolgát, nem kell erősebben nyomni vagy kézi mozdulatokat tenni , mint a kézi keféknél. Különben viszont úgy takarít, ahogy szokta. Egyes szonikus ecsetek intelligens időzítővel is rendelkeznek, amely biztosítja, hogy a száj minden negyede ugyanannyi, 30 másodperces időt kapjon, így a kapott 2 perces tisztítás a lehető leghatékonyabb legyen. Ugyanilyen fontos a nyomásérzékelő funkció, amely biztosítja, hogy tisztításkor ne gyakoroljon túl nagy nyomást a kefére, és ezzel ne veszélyeztesse a fogak egészségét. Ne felejtse el megtisztítani a nyelvét és a fogai belső felületét az átfogó szájhigiénia érdekében.

Kinek lesz a legtöbb haszna a Sonic fogkeféből?

Természetesen mindenki, aki úgy dönt, hogy nagyon hatékonyan és kíméletes módon tisztítja fogát, használja a Sonic fogkefét. Vannak azonban különböző csoportok, akiknek ez a fajta elektromos fogkefe jobban feldobja az életét, mint mások.

  • Fogászati problémákkal küzdők – problémás fogínyekkel, fogágygyulladással vagy kitett fogkefével. Ennél a csoportnál nagyon fontos, hogy puha fogfejet és szonikus kefét válasszunk gyengéd tisztítási móddal
  • Merevítővel rendelkezőknek – A sonic kefe lényegesen jobban megtisztítja a konzolok vagy koronák körüli területeket, mint a klasszikus manuális modell. Fogszabályozóval természetesen nagyon kényelmes kombinálni egy fogköz kefe használatával. Ennek azonban a felszerelés része kell legyen, még akkor is, ha nem visel fogszabályzót.
  • Kézmozgási problémákkal küzdő emberek, akiknek a kézi tisztítás nagyon kényelmetlen.

A szonikus ecset kiválasztásának rövid leírása

Az elektromos fogkefe kiválasztásánál a legfontosabb szempont a típusa . Ha már döntött a szonikus ecset mellett, máris nyert.

Egy másik fontos szempont a kefe töltésenkénti élettartama. A legtöbb piacon kapható modell 14 napot kínál, ami több mint elég. Főleg az alacsonyabb árkategóriákban azonban találkozhatunk olyan sonic kefékkel is, amelyek akkumulátorának élettartama alig fele. A keféknek azonban lehetőségük van arra is, hogy folyamatosan töltsék őket egy töltőtalppal, amely állványként is szolgál. Ha nem utazol sokat, valószínűleg nem kell annyira zavarnia. Az utazók számára választható sonic fogkefe cserélhető elemekkel

Egy másik fontos paraméter a modell funkcionális felszereltsége. Mindenképpen olyan keféket válasszunk, amelyek legalább nyomásérzékelővel és intelligens időzítővel rendelkeznek.

Végül ne hagyja figyelmen kívül az árat sem. Vásárlás előtt a kefe mellett a fejek árait is ellenőrizni kell, melyek utólagos vásárlása igen költséges lehet.

Gyerekeknek is vásároljon Sonic fogkefét?

A Sonic fogkefék több okból is jók lehetnek gyerekeknek. Először is, a nagyfrekvenciás rezgések olyan alapos tisztítást biztosítanak , amelyet semmilyen kézi fogmosással nem lehet elérni.

Ezenkívül sok, gyerekeknek szánt Sonic fogkefe beépített időzítővel és dallamokkal rendelkezik, amelyek segítenek a gyerekek motiváltságának megőrzésében, és biztosítják, hogy kellően sokáig mossanak. Néhányan még interaktív alkalmazásokat is kínálnak, amelyek szórakoztatják a gyerekeket és megtanítják nekik a megfelelő szájhigiéniát.

Fontos azonban, hogy a gyermek életkorának megfelelő modellt válasszunk. A fej optimális mérete és a tisztítás intenzitása jelentősen megváltozik ebből a szempontból. Ne felejtsük el, hogy minden gyermeknek meg kell tanulnia normál, kézi fogkefével is fogat mosni.

Fogfehérítés Sonic kefével

A szonikus kefe nagyon hatékonyan távolítja el a lepedéket és általában megtisztítja a fogak felületét . Néhány sonic ecset közvetlenül a fehérítést célozza meg . Az egyik az általunk kínált modell , amely a kék LED-ek innovatív technológiáját is felhasználja a további fehérítési hatékonyság érdekében. A megfelelő pasztával és ideális esetben más fehérítőszerrel kombinálva szinte garantált a fehér fogak. Ezenkívül a modell nagyon nagy akkumulátorkapacitással is kedveskedik Önnek, emellett intelligens időzítő funkcióval és 4 tisztítási mód praktikus ajánlatával is rendelkezik. Bízhat a tervezésben és a hatékony töltőbázisban is.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo