Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

A legjobb fogkrém az Ön számára. Melyiket válasszam?

A fogkrém kiválasztása nem feltétlenül olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Az alap az, hogy megfeleljen az Ön igényeinek és követelményeinek. Az alábbiakban azt is megtudhatja, milyen fogkrémek közül választhat, és mire kell figyelnie. Például tudtad, hogy a fogkrém is képes fehéríteni a fogaidat?

Milyen fogkrémek vannak?

A fogkrémeket általában 8 típusra oszthatjuk:

  1. Fehérítő
  2. Parodontitis ellen
  3. Gyermekek
  4. Érzékeny fogakra
  5. Érzékeny fogínyre
  6. Általános tisztításhoz
  7. Fluorid nélkül
  8. Természetes

Minden fogkrémben van valami. A célon túlmenően különféle ízeket is választhat, és így tökéletesen igazíthatja az Ön igényeihez.

Mire kell figyelni a választásnál?

Milyen fogkrémet használjunk? Melyik a legjobb számodra? Először is meg kell kérdezni magadtól, mit vársz a fogkrémtől. Akkor helyénvaló az a kérdés, hogy szenved-e bármilyen szájüregi betegségben. Vérzik az ínyed? Allergiás a fluorra? Érzékeny fogai vannak? Vagy sárgák vannak?

5 tipp a legjobb fogkrém kiválasztásához:

  1. Például, ha meg akarsz szabadulni a sárga fogaktól, válassz fehérítő fogkrémet. Kivételes abban, hogy nagyobb tisztítóerővel rendelkezik, mint a hagyományos fogkrém. Az ilyen fogkrémek összetétele olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek bizonyos esetekben akár egy árnyalattal is fehéríthetik a fogakat.

  1. Érzékeny fogak esetén keressen olyan fogkrémet, amelyet kifejezetten Önnek terveztek. A cél a fogzománc megerősítése és a dentincsatornák lezárása.
  1. Az ínyvérzés kellemetlen állapot. A lepedék felhalmozódása következtében fellépő gyulladás okozza. Ebben az esetben összpontosítson a vérzés és gyulladás elleni fogkrémre. A hatóanyagok feszesítik az ínyt és korlátozzák a vérzést, míg a gyulladáscsökkentő összetevők az okot kezelik.
  1. A fluor a fogkrémek leggyakoribb összetevője. Erősíti a fogzománcot. Ha azonban allergiás a fluorra, fontos, hogy kerülje. Szerencsére fluoridmentes fogkrémeket is találhatunk a piacon.
  1. A természetre fogadott? A te esetedben is van választásod. A természetes fogkrémek manapság nagyon népszerűek, bár lehet, hogy nem erősítik a fogzománcot, mert nem tartalmaznak fluort. Allergia esetén azonban ezt az alternatívát is választhatja. ( Forrás )

Egy darabig maradunk a fluornál, és beszélünk a funkciójáról és arról, hogy mennyi fluor legyen a fogkrémben. A fluorok elősegítik a fogzománc remineralizációját, és egyben védik a fogakat a fogszuvasodástól. A fluor mennyisége a fogkrém típusától függően változik. Magas értékeket találhatunk például a legjobb fehérítő fogkrémekben vagy a fogszuvasodás elleni fogkrémekben.

  • Gyermek fogkrémek 3 éves korig – fluorid 400 ppm-ig.
  • Gyermek fogkrémek 4-6 éves gyermekek számára – fluorid 500-750 ppm.
  • Gyermek fogkrémek 7 éves kortól – 1000 ppm feletti fluorid.
  • Fogkrémek felnőtteknek – 1500 ppm feletti fluorid.
  • Terápiás fogkrémek – fluoridok 2500 ppm-ig. ( Forrás )

Ügyeljen a fluorid mennyiségére, különösen a gyermekek számára készült fogkrém kiválasztásakor.

A fogkrém másik tulajdonsága a koptatóképesség . Minél nagyobb a koptatóképesség, annál nagyobb a tisztító és fehérítő képessége. Persze vigyázz! Ne használjon erősen koptató hatású fogkrémet hosszú ideig. Az ilyen fogkrémek koptatják a fogzománcot, így eltávolítják a sárga tónusokat vagy foltokat, de hosszú távú használat esetén károsíthatják azt. Keresse meg az RDA értéket a fogkrémeken. Általában:

  • Az érzékeny fogakra szánt fogkrémek enyhén koptató hatásúak, ezért maximális értékük 70 RDA.
  • A mindennapi használatra szánt koptató fogkrémek RDA-ja 70.
  • Az erősen koptató hatású fogkrémek értéke 70 RDA felett is lehet, ezeket rövid távú használatra szánják.
  • A gyermekeknek szánt fogkrémek nem haladhatják meg a 60 RDA-t.
  • Egyes fehérítő fogkrémek akár 150 RDA-t is tartalmazhatnak, de csak erős és egészséges fogakra alkalmasak, és csak a fogak fehérítésére szolgálnak. ( Forrás )

Végül , de nem utolsósorban a fogkrém ára és márkája is dönt. A speciális fogkrémek, például a fehérítők általában kicsit drágábbak, de gyakran az ár megfelel a minőségnek, ami azt jelenti, hogy valóban hatékony. Itt megemlítjük például a fogkrémek fejlesztésében sok éves tapasztalattal rendelkező Crest márkát. Híresek a legjobb fehérítő fogkrémekről. Végső soron a márka kiválasztása az Ön kezében marad, és csak Önön múlik, hogy milyen árat hajlandó fizetni.

A legjobb fehérítő paszta. Minek kell megfelelnie?

Ha egyetlen problémája a sárga fogak , és tökéletes fehér mosolyra vágyik, szüksége van egy fehérítő fogkrémre . A hatékonyságnak kell az első helyen lennie. De honnan tudod, hogy valóban működik-e? Például olvassa el a felhasználói véleményeket. Ha egy terméket többen pozitívan értékelnek, nagy a valószínűsége, hogy az Ön számára is megfelel.

A fehérítő fogkrémek a csiszolóanyagok elvén működnek, amelyek eltávolítják a foltokat és a lepedéket. Ezen kívül peroxidot, szódabikarbónát vagy aktív szenet is tartalmazhatnak. A szódabikarbóna peroxiddal kombinálva azonban megbízhatóan eltávolítja a fogak elszíneződését. Ilyen hatékony fehérítő paszta például a Crest márka. A peroxidon és a szódabikarbónán kívül viszonylag sok fluoridot is tartalmaz, amelyek védik a fogakat a szuvasodástól és a fogkőtől . Az USA-ból származik, ami a minőség ékes bizonyítéka. Az Egyesült Államokban a fehérítő paszták semmilyen módon nem szabályozottak, így a biztonság ellenőrzésének egyetlen módja az ADA (American Dental Association) pecsétje. ( Forrás )

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo