Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Hogyan távolítsuk el a fogkövet?

Miután otthagyta a fogkövet eltávolító, de több száz koronát kérő foghigiénikust, felmerülhetett benned a kérdés, hogy nem lehetne-e más módon és mindenekelőtt olcsóbban megoldani ezt a problémát. Nem kell aggódnod, sokaknak van ez a dilemmája, így ugyanennyi tipp van a fogkő otthoni eltávolítására. De vajon minden otthoni jogorvoslat hatékony és biztonságos?

A cikk tartalma:
Házi receptek fogkő ellen
Biztonságos és hatékony módszer a fogkő eltávolítására
Jellemzők, amelyekkel a fogkőeltávolító kiválasztásakor találkozhat
Ez egy jó üzlet

Házi receptek fogkő ellen

Bár számos otthoni módszer létezik a fogkő eltávolítására, ezek többsége nem úgy működik, ahogyan szeretné. A kemény ásványos réteg eltávolítása érdekében az emberek gyakran a legerősebb fegyverekhez, például éles fémtárgyakhoz nyúlnak. A leggyakrabban használt módszerek listája a szódabikarbónával, dióhéjjal, tojással, kókuszolajjal vagy citrusfélékkel folytatódik.

Azonban ezek közül sok károsíthatja a fogzománcot, és fennáll az íny sérülésének veszélye, különösen éles eszközök használatakor. Emellett előfordulhat, hogy nem tudja teljesen eltávolítani a fogkövet, és akaratlanul is megzavarhatja, érdesíti, így könnyebben lerakódik a lepedék, ami ott is mineralizálódik. Egyes szerek, például a kókuszolaj , még mindig jótékony hatással lehetnek a szájüregre, mivel antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik . A fogkő azonban sikeresen ellenáll neki.

Biztonságos és hatékony módszer a fogkő eltávolítására

Csak egy fogunk van. Ezért rendkívül fontos a gondozásuk. A fogmosás, a fogselyem, az interdentális fogmosás és a szájvíz használata rutin. Ha azonban mégsem sikerül megakadályozni a fogkő kialakulását, akkor is van egy megbízható módszer a helyzet kényelmes otthoni és különösen biztonságos kezelésére.

Ehhez ultrahangos fogkőeltávolítóra lesz szüksége. Nemrég került a piacra, így újdonság . A foghigiénikusok azonban nagyon jól ismerik ezt a készüléket, hiszen klinikáik felszereléséhez tartozik. A készülék méretében egy elektromos fogkeféhez hasonló, de sörtefej helyett speciális rozsdamentes acél hegy található. Magas frekvenciájú ultrahangos rezgések segítségével működik , melynek köszönhetően a hegye oszcillál, és finom, de gyors mozdulatokkal megbirkózik a fogkővel. A fogakon lévő foltok sem jelentenek akadályt számára.

Jellemzők, amelyekkel fogkőeltávolító kiválasztásakor találkozhat

Egy igazán jó minőségű eltávolítóban megtalálja az ínyérzékelést . Ennek a funkciónak köszönhetően tudja, hogyan távolítsa el a fogkövet anélkül, hogy károsítaná Önt. A fent említett gyakorlatokhoz képest ezért biztonságosabb . A fogzománc miatt sem kell aggódnia, azt ez a technológia semmiképpen nem veszélyeztetheti.

Ha szereted a modern és praktikus dolgokat, a fogkőeltávolító tökéletes választás. Egyes modellek beépített Full HD kamerával rendelkeznek, amellyel a teljes tisztítási folyamatot közvetlenül a mobiltelefon képernyőjén követheti . Csak egy alkalmazásra és WiFi-re van szüksége. Azonban nem minden ilyen jellegű készülék rendelkezik ilyen felszereléssel, ezért vásárlás előtt mindig ellenőrizze. Természetesen a mi fogkőeltávolítónkban is van.

A többféle tisztítási mód is előnyt jelent. A fogkőeltávolító így minden felhasználó egyéni igényeihez igazítható.

Ez egy jó üzlet

A fogkőeltávolítót hatékonysága mellett a megfizethetőség is jellemzi. A szakemberrel végzett ismételt foghigiéniához képest, melynek ára akár 1300 koronát is elérhet, ez az alternatíva mindenképpen előnyösebb .

Ha tehát szeretné elkerülni a foghigiénikus látogatását, és ezzel sok pénzt megtakarítani, válasszon biztonságosabb és hatékonyabb módszert. Szerencsére a kísérletek a múlté.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo