Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Fehérítő fogkrém? Nem olyan gyorsan!

Fehérítő fogkrém. Kiválasztásakor az emberek általában az alacsony árra helyezik a hangsúlyt, és csak ezután hagyatkoznak annak hatásaira. A fogak fehérítésének képessége azonban kulcsfontosságú. Mit várhat tehát egy „fehérítő” feliratú fogkrémtől? Több van belőlük a piacon. Van köztük különbség?

A cikk tartalma:
A fehérítő fogkrém (nem) működik
Fehérítő fogkrém és egy értelmes figura
Ne dobja őket egy zacskóba
Azonnali eredmények? Igen, de…
Összegzés

A fehérítő fogkrém (nem) működik

Az, hogy egy fehérítő fogkrém működik-e, minden fogyasztó egyéni elvárásától függ. Ez azt jelenti, hogy ha alacsonyak az igényei, vagy csak azért vásárolta meg, hogy kipróbálja, akkor valószínűleg elégedett lesz az eredménnyel. Főleg, ha viszonylag kis összeget fizetett egy ilyen pasztáért.

A legtöbb esetben azonban másként történik. Az emberek azt várják, hogy a paszta valóban fehéríti fogaikat, de néhány használat után csalódás éri . Ezt követően minden fehérítő pasztát nehezményeznek, miközben már azokat sem akarják kipróbálni, amelyek valóban működnek.

Amúgy a hatás gyenge. Miért?

Az egész titok a fogkrém összetételében rejlik. A fehérítő fogkrém olyan fehérítő tulajdonságokkal rendelkező hatóanyagot tartalmaz, mint például:

  • Csiszoló részecskék – finom részecskék, amelyek mechanikusan távolítják el a foltokat a fogakról. Ez a legbiztonságosabb és leghatékonyabb hatóanyag.
  • Vegyszerek – általában hidrogén-peroxid vagy karbamid-peroxid.
  • Enzimek – feladatuk a fehérjék lebontása a foltokban (hasonlóan a ruhákon lévő folteltávolítóhoz).

A buktató azonban a pasztában lévő hatóanyagok mennyisége . Az olcsóbbakban logikusan nem talál elég nagy mennyiségű hatóanyagot . Ezért az eredmények nem olyanok, mint amilyennek számítana.

További probléma lehet, hogy a gyártók nem "profiak" . Szortimentjük közönséges fogkrémekből áll, melyek fő feladata a lehelet felfrissítése vagy a zománc demineralizációja és a fogszuvasodás elleni védelem.

Fehérítő fogkrém és egy értelmes figura

A csiszolópaszták esetében vegye figyelembe a relatív dentin koptatóképesség (RDA) indexet is. Ez egy olyan ábra, amely elárulja a fogzománc biztonságosságát, és azt, hogy milyen mértékben tudja eltávolítani a fogak elszíneződését.

Az alacsony (legfeljebb 70) RDA-val rendelkező paszta biztonságos, de nem képes olyan jól megbirkózni a foltokkal, mint a magasabb RDA-val (70-100) rendelkező paszta.

A 100 és 150 közötti RDA továbbra is biztonságos, de már erős fehérítő hatása van.

A legmagasabb RDA 250 , ami a leghatékonyabb, de nem alkalmas napi és hosszú távú használatra.

Az ideális érték tehát 150 alatt van, de lehetőleg 70-100 között van.

Az olcsó fogkrémeknél ez a mutató a legalacsonyabb, ez lehet az oka annak, hogy nem felel meg a fogyasztói igényeknek.

Ne dobja őket egy zacskóba

Sikertelen próbálkozások után olcsó és hatástalan pasztákkal érdemes esélyt adni a többieknek. Vannak hatékony fehérítő fogkrémek is.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük?

  • A hatóanyagokat optimális mennyiségben kell tartalmazniuk.
  • Meg kell védeniük a fogakat a fogszuvasodástól.
  • A fogak újbóli elszíneződése elleni megelőzésként is működniük kell.

A fehérítő fogkrém bizonyos fokú professzionalizmust is igényel. Ezért, ha ilyen pasztát keres, jobb, ha olyan márkát és gyártót választ, amely sok éve csinálja ezt, és jó referenciákkal rendelkezik az ügyfelektől. Az utolsó kritérium tehát az ellenőrzött gyártó, aki odafigyel a minőségre .

Az ilyen paszta legalkalmasabb példája a Crest. Ez egy csiszoló paszta, ami azt jelenti, hogy mechanikusan távolítja el a fog elszíneződését. Ebből a célból összetétele hidratált szilícium-dioxidot tartalmaz.

Ami az RDA indexet illeti, a biztonságos és nagyon hatékony paszták közé tartozik.

Természetesen magas a fluortartalom is, ami a fogak számára fontos, különösen a fogszuvasodás megelőzése szempontjából.

A megelőzést azonban még maga a fog elszíneződése esetén sem érdemes elhanyagolni. Az olcsó pasztáknál hajlamos megtörténni, hogy a foltok viszonylag rövid időn belül visszatérnek. Vagyis ha sikerül teljesen eltávolítani őket. A nátrium-hexametafoszfát az az anyag, amely a Crest fehérítő fogkrémeket olyan népszerűvé teszi. Segít megelőzni a fogkőképződést és a pigmentek lerakódását, ezáltal támogatja a fehérítő hatást .

Azonnali eredmények? Igen, de…

A fogkrémes fogfehérítés folyamata hatékony, de több napig is eltarthat, amíg elégedett lesz az eredménnyel. Ez különösen vonatkozik a jobb minőségű és bevált csapdákra. Lehet, hogy az olcsóbbak egyáltalán nem hoznak eredményt. Tehát, ha Ön azok közé tartozik, akik hatékony és különösen gyors megoldást keresnek, akkor kipróbálhatják a színjavítót .

Ez egy újdonság, amely hűséges rajongókra talált, és az új fogyasztók is lelkesedéssel próbálják ki. Ez egy kifejezetten lila színű gél , amely színkorrekciós technológiával működik. Lila színének köszönhetően képes semlegesíteni a fogak sárga árnyalatait . A fogkrémhez hasonlóan használják. Tehát egy fogkefével felviszik a fogakra, és hagyják hatni. Azonban abban különbözik a fogkrémtől, hogy a fogai azonnal kifehérednek . Másik különbség, hogy nem tartalmaz csiszolóanyagot és nem hatol be a fogzománcba . Így a fogkorrektor biztonságosan használható bármikor és bárhol.

Összegzés

Ha tehát fehérítő fogkrémet szeretne használni, ellenőrizze annak hatékonyságát és jegyezze fel a hatóanyagát. A hiszékenység ebben az esetben nem kifizetődő. Ha nem szeretné megvárni a fehérítő paszta eredményét, kipróbálhat egy kényelmesebb megoldást is korrektor formájában . Azonban a választásnál is inkább a minőségre figyelj, mint az árra.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo