Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

5 tévhit a fogfehérítésről

Sokan elutasítják a fogfehérítést néhány nagyon gyakori tévhit miatt. Ha a fehérítés mellett döntött, biztosan rájött, hogy az „ellenőrzött információk” egy része nagyon pontatlan vagy egyenesen téves. A következő cikk segít eloszlatni a leggyakoribb mítoszokat.

1. A fehérítés károsítja a fogzománcot

Talán ez a leggyakrabban elhangzott kifejezés a fogfehérítéssel kapcsolatban. De tényleg így van? Adót kell fizetni a fehérítésért? Megnyugtathatjuk, ebben az érvelésben az igazságnak még csak árnyéka sincs. A normál fehérítési folyamat során semmi ilyesmi nem történhet meg veled. A fogzománc összetételében nagy százalékban találunk ásványi anyagokat, ennek köszönhetően az emberi szervezet legkeményebb szövetének is számít. Tehát a lehető legmagasabb koncentrációjú hidrogén-peroxidot kell használnia , és minden nap fel kell kennie a fogaira, hogy ez megtörténjen. Ha betartja a használati utasítást és az ajánlott időközönként fehéríti fogait, semmi esetre sem kell aggódnia a zománc miatt. ( Forrás )

2. A fogszín örökletes, a fehérítés nem lesz hatékony

Egy másik gyakori mítosz a fogszín állítólagos öröklődése. Ebből a szempontból azonban csak a fogzománc vastagságát örökölheti. Ha vékonyabb a zománcod (dentined), akkor előfordulhat, hogy a sárgásbarna színe jobban átlátszik, és összességében rondábbnak tűnnek a fogak. Azonban nem kell lehajtani a fejét, a fogfehérítés nem jelent jelentős akadályt . Ezenkívül a diéta, a dohányzás, a kávé vagy a cukros italok fogyasztása hozzájárul a fogak elszíneződéséhez. Természetesen nem lehet előre megmondani, hány árnyalattal fog fehéredni a foga, de a hatásnak mindig érezhetőnek kell lennie .

3. Csak a hollywoodi sztároknak van fehér foguk

A fogfehérítés ma már nem csak a kamera előtt fellépők kiváltsága, akiknek igen nagy összegeket kellene fizetniük érte. Továbbra is igaz, hogy a fogorvosnál végzett ambuláns fehérítés ára a magasabb árkategóriába esik. Az otthoni fehérítő készletek , amelyeket lényegesen kellemesebb áron vásárolhat meg, egy professzionális eljáráshoz hasonló hatást biztosítanak Önnek. Ezenkívül ez a fogfehérítési módszer sokkal kényelmesebb, mint a fogászati klinikán végzett eljárások.

4. A fogak jobban fognak szuvasodni

A baktériumok felelősek a fogszuvasodásért. Ezek a bevonatban találhatók, és az élelmiszerben lévő összes cukrot savvá bontják. Ennek a bevonatnak az elégtelen eltávolítása a zománc demineralizációjához és az azt követő fogszuvasodás kialakulásához vezethet. Kezdettől fogva megdöntöttük azt a mítoszt, hogy a fehérítési folyamat károsítja a fogzománcot. A fogfehérítés nem járul hozzá a fogszuvasodáshoz . ( Forrás ) Éppen ellenkezőleg, sok fehérítő fogkrém még a fogszuvasodás ellen is véd, és általában véve tovább gondoskodik a fogak egészségéről.

5. Az érzékeny fogakat nem szabad fehéríteni

Sokan azt is tévesen hiszik, hogy fogaik érzékenysége miatt egyik fehérítési módszer sem alkalmas számukra. Az egyik megfelelő módszer a fehérítő szalagok használata. Nem okoz gondot kiválasztani étlapjukról azokat, amelyek közvetlenül az érzékeny fogakra vonatkoznak. A titok a PAP-Fthalimidoperoxi-kapronsavban rejlik. A nyelvezetes név mögött egy egyedi és mindenekelőtt egészségbarát összetevő húzódik meg, amely nem okoz fokozott érzékenységet, így érzékeny fogakra is alkalmas. ( Forrás ) A fehérítő hatás ugyanaz, mint más fehérítő csíkoknál. Azonban továbbra is fokozhatja fehérítő pasztákkal vagy LED-lámpákkal .

A minősített eszközökkel végzett otthoni fogfehérítés nem csak hatékony és megfizethető , de mindenekelőtt nagyon biztonságos eljárásnak is mondható. Ha nem így lenne, az emberek nem vásárolnák és nem használnák ezeket a termékeket. Természetesen mindig pontosan be kell tartania a gyártó utasításait. A gyártás során megfelel a legmagasabb szabványoknak és szigorú minőségi követelményeknek , így Ön és fogai azt kapják, amire szükségük van a hatékony és kényelmes fehérítéshez.

Még az érzékeny fogakat is fehéríti!

INNOVATEETH™ fehérítő csíkok

fehérítés után nincs érzékenység

még érzékeny fogakra is alkalmas

látható átalakulás néhány napon belül

Több információ

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo