Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

A homokfúvás károsítja a fogzománcot?

A homokfúvás egyesek számára ismeretlen, sőt absztrakt fogalom, mások számára a rutin fogászati higiénia része. Mit értünk ezen a fogalmon, hogyan működik és mit csinál? Cikkünkben mindezt elmondjuk.

Obsah článku:
Mi az a fog homokfúvás?
Foghigiénia – homokfúvás
Hogyan működik a homokfúvási folyamat
Homokfúvó fogak ára és tapasztalata

Mi az a fog homokfúvás?

Mindenekelőtt jegyezzük meg, hogy a homokfúvás során nem homokot használnak, hanem általában valamilyen szódabikarbónát, amelyet a pigmentfoltok és lerakódások eltávolítására szolgáló professzionális termékekben kezelnek. Ezek a foltok általában a magas színezéktartalmú ételek és italok, illetve az elhanyagolt szájhigiénia miatt tapadnak meg a fogakon. Előnye, hogy a por a nehezen hozzáférhető helyekre is eljut, így a csúnya pigmentek gyakorlatilag mindenhonnan eltávolításra kerülnek. Az eljárás során a fogzománc semmilyen módon nem sérülhet.

Néha a homokfúvást a fogfehérítéssel egyenértékűnek nevezik, ami nem egészen igaz. A homokfúvás pusztán a fogzománc felszínén dolgozik, amit kisimít és eltávolítja a szennyeződéseket, de nem tudja fehéríteni a fogakat. Ajánlott azonban a tényleges fogfehérítés előtt, amely így hatékonyabb lehet.

Pískování

Foghigiénia – homokfúvás

A homokfúvás, mint sok más eljárás, a fogászati higiénia része, és az egész eljárás körülbelül 30 percet vesz igénybe. Előnye, hogy a fogzománc nem pusztul el, és a fogakat nem éri kémiai terhelés. Ezenkívül a fogak közötti rések is megtisztíthatók vele. Ez az eljárás nem ajánlott, ha ínygyulladásban szenved. Először is, az egész eljárás fájdalmas lehet, másodszor pedig szükségtelenül vérzik az íny.

Hogyan működik a homokfúvási folyamat

Az egész folyamatot úgy végzik, hogy sűrített levegőt vezetnek át a porral teli tartályon.
Ennek hatására a porszemcsék lecsapódnak és összekeverednek a desztillált vízzel. Ez a keverék ezután nagy sebességgel a fogzománcra kerül, ahol eltávolítja a pigmenteket, lerakódásokat és egyúttal kisimítja a zománcot. Hogy jobb képet kapjon, megnézhet egy videót a fogak homokfúvásáról.

Homokfúvó fogak ára és tapasztalata

Bizonyára kíváncsi, hogy mennyibe fog kerülni Önnek ez az egész eljárás. A fogorvosnál végzett professzionális fogfehérítéshez képest ez az eljárás kevesebbe kerül. A fogak homokfúvásának ára körülbelül 1000 korona. Természetesen ez minden fogászati klinikától függ, nincs egységes ár. A fogak homokfúvásával kapcsolatos tapasztalatok valóban eltérőek. Maga a homokfúvás nem fájhat, csak kellemetlen. Hiszen a porszemcsék nagy sebességgel hullanak a fogakra. Az ínye is vérezhet, ami a homokfúvás mellékhatása.

Airflow

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo