Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Elektromos fogkefék – hogyan válasszuk ki a legjobbat

Biztosan hallottál már az elektromos fogkefék jelenségéről. Nem újdonság a piacon, de csak most kerülnek jelentősebb előtérbe. Ennek legalább részleges sikere minden bizonnyal az otthoni fehérítő termékek fellendülésének és általában a szájhigiéniára való nagyobb hangsúlynak is köszönhető. Ha Ön is rákapott ezekre a trendekre, az elektromos fogkefe biztosan nem hiányozhat a felszereléséből . Az elektromos fogkefével észrevehetően hatékonyabban tisztíthatja fogait, mint egy hagyományos kézi fogkefével. A kefefej vibrációs értéke önmagáért beszél ebből a szempontból. Az elektromos fogkefék percenként több ezer-tízezer rezgést képesek generálni, ami természetesen messze meghaladja a kézi, nem elektromos tisztítás képességét. Ugyanakkor a fogait sokszor gondosabban tisztítja. És a szádban is kellemes frissesség érzet van. Ez a cikk remek folytatása annak (hyp.link), ahol már megismerkedhettek az elektromos kefékkel.

A cikk tartalma:
Milyen típusok közül választasz?
Oszcilláló és forgó kefék – még mindig aktuális?
Sonic ecsetek – most divatosak
Mágneses iO kefe – a jövő technológiája?
Fej – a forgókefe előnye
A percenkénti oszcillációk száma – fontos adat?
Nyomásérzékelő – szinte nélkülözhetetlen funkció
Meghajtó elektromos kefék
Funkciók – melyek a legfontosabbak
A legfontosabb gyártók
Elektromos fogkefék ára
Elektromos fogkefe hegyek

Milyen típusok közül választasz?

Nem csak egyfajta elektromos fogkefe létezik. A modelleket tisztítási technológia szerint osztjuk fel, így a leggyakrabban használtak 3 csoportba oszthatók. Az elsők az oszcilláló-forgó kefék. A második a sonic kefék, a harmadik pedig, teljesen új, mágneses modellek. Ami a használati gyakoriságot illeti, jelenleg a szonikus típusok vannak az élen, amelyek fokozatosan kiszorítják a forgósakat. Még mindig nagyon kevés a mágneses tisztítást használó kefe, de feltételezhető, hogy a jövőben ezek lesznek a legnépszerűbbek. Most a sonic ecsetek a leggyakrabban használtak, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenkinek meg kell felelnie. Mik tehát az egyes csoportok sajátosságai?

Oszcilláló és forgó kefék – még mindig aktuális?

Ezek a kefék, amelyeket néha csak "forgókefének" neveznek, a fejüket gyors körkörös mozdulatokkal forgatják . Az ilyen típusú kefék nagyon hatékonyak a lepedék eltávolításában és a fogszuvasodás ellen oszcilláló-forgó mozgás a többi tisztítási módszerhez képest.

Sonic ecsetek – most divatosak

Magas frekvenciájú rezgések (percenként több ezer, inkább több tízezer rezgés) segítségével tisztít, ami lehetővé teszi, hogy a paszta olyan helyekre jusson el, ahová maga a kefe egyáltalán nem ér el. Ezenkívül a Sonic technológia hatékonyan távolítja el a lepedéket és megakadályozza a fogszuvasodást. Az előző típushoz képest gyengéd masszázzsal is támogatja az íny vérkeringését. A Sonic kefék általában drágábbak, mint a forgókefék, de általában a tisztítási módszerük kényelmesebb, mint az előző típus.

Mágneses iO ecset

Lényegében a hangos és forgó modellek következő generációjának tekinthető. A fő forradalom a mágneskefe -hajtás használata a klasszikus motor helyett. A mikrorezgéseket létrehozó mágneses technológiának köszönhetően a tisztítási hatékonyság maximális, a lepedék tökéletesen eltávolítható, ugyanakkor a mozgás gyengéd és gyengéd az íny számára. Ezen túlmenően a fej hatékony oszcilláló mozgását is itt alkalmazzák. Ezt a technológiát jelenleg csak az Oral-B alkalmazza, így nem tud túl sok modell közül válogatni, és az előző két típushoz képest az ecsetek valamivel drágábbak.

Fej – a forgókefék előnye

Nem akarjuk azt mondani, hogy a sonic kefe egyik modellje sem kínál különböző típusú fejeket, de a kínálat e tekintetben nagyon korlátozott. Ahogy az egyes elektromos kefék típusainak jellemzésekor már elmondtuk, a speciális fejek legnagyobb választéka a forgókefékhez tartozik . Tehát melyik közül lehet választani?

Szabványos fejek : Alapfejek, ahol nagyon fontos az Önnek megfelelő keménység kiválasztása. A nem kielégítő keménységű fej gyakran akár szonikus kefével is kicserélhető a kívánt keménységűre, de ez nem magától értetődő.

Fejek érzékeny fogakhoz és ínyekhez : Ezek a fejek lágyabb sörtékkel rendelkeznek, amelyek gyengédek, és így gyengéden gondoskodnak az érzékeny fogak és íny egészségéről.

Fehérítő fejek : Ezeknek a fejeknek gyakran kiemelkedőbb a formája, ami jobb érintkezést tesz lehetővé a fogfelülettel. Főleg felületi foltok eltávolítására szolgálnak.

Fogselyemfejek : Ezek a fejek egy lépésben kombinálják a fogak és a fogközök tisztítását.

Nyelvfejek: Úgy tervezték, hogy hatékonyan tisztítsák meg a nyelvet és eltávolítsák a felületén található baktériumokat, amelyek rossz leheletet okozhatnak.

A fej kiválasztása az egyéni igényektől és preferenciáktól függ. Mindegyik fejet bizonyos időközönként cserélni kell. Napi kétszeri takarítás esetén 1 fej körülbelül 3-4 hónapig tart.

A percenkénti oszcillációk száma – fontos adat?

A válasz erre a kérdésre nem teljesen egyértelmű. A percenkénti oszcillációk száma azt jelzi, hogy a kefefej percenként hányszor mozog oda-vissza, vagy hány fordulatot tesz meg.

A percenkénti nagyobb oszcillációszám hatékonyabb lepedékeltávolítást és tisztább fogakat jelenthet. Az egyes technológiák azonban teljesen más értékeket produkálnak. Szonikus keféknél percenként több tízezer oszcillációra lehet számítani, míg a forgókefék "csak" ezres nagyságrendben mozognak. Ezért nem mindig lehet csak a szám alapján nézni. A percenkénti nagyobb oszcillációszám kényelmetlenebbé teheti a tisztítást is. Érzékeny fogak esetén keress az adott kategóriában alacsonyabb vagy átlagos percenkénti rezgésszámú keféket, vagy ideális esetben azokat, amelyeken van mód az érzékeny fogak tisztítására.

Nyomásérzékelő – szinte nélkülözhetetlen funkció

A nyomásérzékelő sok modern elektromos fogkefe kulcsfontosságú funkciója. Feladata annak nyomon követése, hogy a felhasználó milyen erősen nyomja a fogkefét a fogakra és az ínyre a tisztítás során . Ha a nyomás túl magas, az érzékelő riasztja a felhasználót, és rövid időre akár a rezgések intenzitását is módosíthatja. Ezzel elkerülheti az íny vagy a fogzománc károsodását, amelyet a gondatlan tisztítás okozhat. Ha tudja, hogy érzékeny fogai vannak, vagy hajlamos túl nagy nyomást gyakorolni a kefére, akkor semmiképpen sem javasoljuk az érzékelő nélküli modell vásárlását.

Meghajtó elektromos kefék

A tápellátás az egyik legfontosabb paraméter az elektromos fogkefe kiválasztásakor. A változat kiválasztása azonban nem nehéz. Két fő tápegységtípust különböztetünk meg: újratölthető elemeket és cserélhető elemeket .

Az első típus újratölthető akkumulátorral működik, és úgy működik, mint például a mobiltelefon. Ezeket a modelleket gyakran praktikus töltőállomással vagy tartóval szerelik fel, ahová használat után elhelyezhető a kefe. Napi kétszeri fogmosás esetén egy töltéssel az üzemidő általában körülbelül két hét .

Az elektromos kefék cserélhető elemekkel való táplálásának elvét valószínűleg nem kell sokat magyarázni. Miután az akkumulátor lemerült, ki kell cserélni egy újra . A klasszikus alkáli elemeket szinte mindig használják.

A legtöbb vásárló számára nagyon egyszerű a tápellátási mód kiválasztása, és kényelmes és praktikus töltési módot választanak. Ha azonban gyakran úton van, vagy olyan helyeken, ahol nincs elektromos csatlakozás, akkor biztosan értékelni fogja az akkumulátoros megközelítést.

Funkciók – melyek a legfontosabbak

A kézi fogkefékhez képest az elektromos fogkeféknek számos praktikus funkciója van. Melyek a legfontosabbak?

A legfontosabb funkció a tisztítási módok. Természetesen minden modellben megtalálható a normál napi fogmosáshoz kialakított standard tisztítási mód. Ennek azonban természetesen nem kell véget érnie. Ha fogai gyengéd ápolást igényelnek, mindenképpen érzékeny tisztítási móddal felszerelt modellt keressenek. Egyéb gyakori módok közé tartozik a fehérítés , polírozás , mélytisztítás , ínyápolás vagy akár nyelvtisztítás .

Az elektromos fogkefék másik nagyszerű tulajdonságaként megemlíthetjük az időzítőt, amely minden kvadráns után sípol . Ez biztosítja, hogy a száj minden részét 30 másodpercig tisztítsa, így a teljes 2 perces tisztítás a lehető leghatékonyabb. Hadd emlékeztessük ismét a nyomásérzékelőre , amely biztonságosan védi fogai zománcát. Érdekes, bár nem túl fontos funkció a mobiltelefonnal való kapcsolat . Az alkalmazásban nyomon követheti például a napi foghigiénéjének statisztikáit.

Természetesen a fejlettebb funkciókkal felszerelt modellek drágábbak lehetnek. Mindenképpen javasoljuk azonban, hogy nyomásérzékelővel és intelligens időzítővel ellátott ecsetet válassz. A módok kiválasztása ekkor tisztán egyéni.

A legfontosabb gyártók

Nem túl sok gyártó vesz részt az elektromos fogkefék gyártásában. Többé-kevésbé minden terméküket sok vásárló alapos értékelésnek veti alá, így nem kell attól tartania, hogy olyan rossz minőségű terméket választ, amely nem felel meg az Ön igényeinek és elvárásainak. A piacot a legnépszerűbb gyártók párja uralja, akik messze maguk mögött hagyják a többieket. Ezek a Braun Oral-B és a Philips Sonicare.

A Braun Oral-B elsősorban oszcilláló-forgó fogkefék gyártásával foglalkozik. Számos forgókefét kínál különböző árkategóriákban. Tehát mindenki választhat. A nagyon olcsó elektromos fogkefe iránt érdeklődőkig, egészen azoktól, akik a legprémiumabb és legmodernebb modellre vágynak, amely a legfejlettebb funkciókkal van felszerelve, amit a termék piaca jelenleg kínálhat. A forgókefék mellett a márka most különösen fontos innovatív, mágneses modelljei miatt.

A Philips Sonicare termékek viszont olyan sonic kefék, amelyeknek általában valamivel magasabb az ára. Jellemző előnyük a prémium feldolgozás mellett a tisztítási módok széles választéka, a stilizált kialakítás és a hosszú akkumulátor-élettartam.

Elektromos fogkefék ára

Mint sok más paraméter esetében, itt is fontos különbséget tenni az elektromos kefék egyes típusai között.

  • Oszcillációs-forgó elektromos kefék

Ők a legolcsóbb csoport. Az alapokat akár nagyobb gyártóktól is meg lehet vásárolni 500 koronát valamivel meghaladó áron . A középosztály itt 1200 korona körül van , a legdrágább modellek pedig körülbelül 5000 koronába kerülnek . Persze a legolcsóbb modelleknél ne számítsunk túl sok funkcióra, de általában van legalább egy alapidőzítő, többek között. A középosztály elsősorban a nagyobb percenkénti oszcillációszámnak, az intelligens időzítőnek, a nyomásérzékelőnek és a többféle tisztítási módnak köszönhetően hatékonyabb tisztítást kínál. A legdrágább fogkefék különféle innovatív technológiával, prémium kiegészítőkkel vagy hosszabb töltési élettartammal rendelkeznek.

  • Sonic elektromos fogkefék

Már drágábbak. A legolcsóbbak ára is szinte mindig meghaladja az 1000 koronát . A második legolcsóbb csoportként 1000 koronától 2000 koronáig terjedő modelleket vehet igénybe. A legdrágábbak ára pedig könnyen elérheti a 10 000 korona határát . Még a legalacsonyabb kategória sem éppen a legolcsóbb, így örömére szolgál, hogy itt is talál intelligens időzítőt vagy nyomásérzékelőt. Magasabb árkategóriánál ismét nő a maximális percenkénti oszcillációk száma is. Különféle kütyük is léteznek, mint például a mobiltelefonnal való kapcsolat. A kidolgozáson és a kialakításon kívül azonban a modellek nem térnek el lényegesen az olcsóbbaktól. Természetesen a legdrágábbakban ismét a legfejlettebb funkciók vannak, amelyeket a gyártó megvalósítani tud. Természetesen a tisztítási eljárások széles választéka és a száj egészségének átfogó gondozása is rendelkezésre áll.

  • Mágneses iO elektromos kefék

A legmodernebb kefékről van szó, amelyek a forradalmian új mágneses hajtás mellett a technológiák és funkciók széles skáláját is felvonultatják. Nem meglepő, hogy még az olcsóbb modellekért is mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A 3000 korona körüli ár itt inkább az alsó határ. Az 5000 korona körüli modellek a középkategóriába tartoznak. A legdrágábbak ára ismét 10 000 korona körül mozog . A kategóriák elsősorban a mesterséges intelligencia lehetséges felhasználásában, a töltési sebességben vagy a jobb kijelzőben térnek el egymástól.

Elektromos fogkefe hegyek

Végezetül adunk egy tippet a 3 modellről, amelyek jelenleg a legérdekesebbek a piacon.

Philips Sonicare DiamondClean 9000 – Ez egy innovatív sonic elektromos fogkefe, amely a legmodernebb funkciókkal rendelkezik. Akár 3 hét akkumulátor-élettartamot kínál, és a prémium feldolgozással és a szép dizájnnal elégedett.

Oral-B fogkefe iO series 9 – Új mágneses technológiát alkalmazó modell. Ezen kívül mesterséges intelligenciával is fel van szerelve. Képes azonosítani a rendszeres takarítási rituálé lehetséges hiányosságait, és segíteni tud azok megoldásában.

Sonic LED kefe Innovateeth – Ezzel a kefével is számos tisztítási mód közül választhat. A legérdekesebb azonban a kék LED-ek technológiája, amely hatékonyabbá teheti a fogfehérítést. Jelentős előnye a nagy tartósság és a kedvező ár.

Az említett modellek a vásárlási tippek mellett azt is megmutathatják, hogy milyen technológiát szeretnél használni, vagy hogy az adott típusok prémium modelljeiben milyen összes funkcióra számíthatsz. Sajnos a hármasunkba nem fért bele egy forgókefe sem. Befejezésül említsük meg például az Oral-B Genius X 20100S-t .

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo