Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Házi receptek fogfehérítésre. Melyek (nem) működnek?

Szeretné fehéríteni a fogait, de nem akar fogorvoshoz menni vagy fogfehérítő termékeket vásárolni? Nincs receptje az otthoni fogfehérítéshez? Vagy egyszerűen csak szeretne valami újat kipróbálni? Akárhogy is, íme néhány utasítás és recept, amellyel megpróbálhatod otthon fehéríteni a fogaidat, nagyon hétköznapi összetevők felhasználásával.

Obsah článku:
A fogfehérítés alapvető felosztása – otthoni és járóbeteg-ellátás
Fogfehérítés kurkumával
Kurkuma mint fogkrém
Fogfehérítés kókuszolajjal
Fogfehérítés aktív szénnel – fekete vagy kókuszos – fogfehérítés
Fogfehérítés himalájai sóval
Fogfehérítés eperrel
Fogfehérítés almaecettel
Fogfehérítés szódabikarbónával

A fogfehérítés alapvető felosztása – otthoni és járóbeteg-ellátás

Mielőtt belemennénk a tényleges fogfehérítés receptek, menjünk először át az alapvető bontásban fogfehérítés. Az ambulánsfogfehérítés orvosi felügyelet mellett történik, konzultáció a dentálhigiénés szakemberrel stb. Rendszerint elég erős fehérítőszereket használnak, és az egész eljárás egy-két órát vesz igénybe. Akár 10 000 CZK-t is otthagyhat a rendelőben, és elégedetten távozhat. Utána vigyáznia kell a fogaira, hogy ne kelljen néhány hónap múlva újra fehéríttetnie őket. Ez a járóbeteg fogfehérítés dióhéjban.


Akkor is van otthoni bělení fogfehérítés. Ez történhet különböző termékekkel vagy fehérítő csíkokkal. Vigyázat, vannak olyan fogfehérítő receptek is, amelyek olyan alapanyagokból készülnek, amelyek általában otthon vannak. Egyes receptek legalább részben működhetnek, másokkal a fogzománc károsodását, a szuvas fogak feltárását stb. kockáztatod. Mi maradnánk a bevált és elérhető gyógymódoknál, mint például a fent említett fogfehérítő csíkok, ez biztonságosabb és az eredmény általában gyorsabb.

Domácí bělení zubů

Fogfehérítés kurkumával

A kurkuma egy világszerte népszerű fűszer, amely Ázsiából származik. A gyógyászatban már több ezer éve használják, különböző egészségügyi komplikációk kezelésére alkalmas, és a fogak fehérítésére is használható. A kurkumával történő fogfehérítés legfőbb előnye, hogy nincsenek mellékhatásai. A fogfehérítés mellett a kurkuma a fogínyfájdalom kockázatának csökkentésében is pozitívan hat, és az ínygyulladás kockázatát is mérsékli. A kurkumával történő fogfehérítés csak naponta egyszer ajánlott. Az ilyen fogfehérítés egy kicsit időigényesebb is lehet, különösen az időt tekintve. De van egy remek receptünk a számodra.

Kurkuma mint fogkrém

  • Helyezze a beáztatott fogkefét a kiszárított kurkuma porba.
  • Mosson fogat, mintha fogkrém lenne a fogkefén, és nem kurkuma.
  • Fogmosás után ne öblítse ki azonnal a száját, hanem hagyja a kurkumát öt percig
    hatni.
  • Ezután kiöblítheti és megmoshatja a száját normál fogkrémmel.
  • Előfordulhat, hogy a második tisztítás hosszabb lesz – végül is időbe telhet, amíg az összes kurkumaszemet kiszedjük.

Fogfehérítés kókuszolajjal

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg cikket találtál már az interneten, amelyek arról szólnak, hogy milyen csodálatos és nagyszerű a kókuszolaj. Sőt, hogy a kókuszolaj a fogaidat is fehéríti. Ebben az esetben azonban csalódni fogsz. A kókuszolaj nem tartalmaz olyan hatóanyagokat, amelyek segítenek a fogak fehérítésében. Mégis van egy jótékony hatása a szájüregre. A kókuszolaj ugyanis antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Sajnos azonban a kókuszolajjal történő fogfehérítés badarság.


Annak érdekében azonban, hogy ne utasítsa el teljesen a kókuszolajat, használhat olyan receptet, amelyben a kókuszolajat kurkumával keverik. Egy bevált recept szerint körülbelül ¼ teáskanál kurkuma port és 1/8 teáskanál kókuszolajat kell összekeverni. Ez utóbbit természetesen fel kell oldani. Olyan keveréket fog kapni, amelynek a kurkumának köszönhetően fogfehérítő, a kókuszolajnak köszönhetően pedig antibakteriális hatással kell rendelkeznie.

Fogfehérítés aktív szénnel – fekete vagy kókuszos – fogfehérítés

Az aktív szenet elsősorban az egészségügy más területeiről ismerjük, nem csak fogfehérítő szerként. Ma azonban a faszénes fogfehérítés szó szerint sláger az interneten. Állítólag a faszén fehéríti a fogakat, ráadásul 100%-ban természetes termék, így minek menjünk fogorvoshoz vagy használjunk fogfehérítő csíkokat. A fekete szén valóban eltávolíthat néhány méreganyagot vagy akár a szájszagot is. De hogyan működik a faszénes fogfehérítés?


Természetesen vásárolhat klasszikus fekete szenet a gyógyszertárban vagy valamilyen speciális terméket (paszta, por, por), amely már tartalmaz fekete szenet. Ne aggódjon, mindkettőnek ugyanaz a hatása – nulla. A fekete szénben nincs olyan anyag, amely hatékonyan fehéríti a fogakat. Ráadásul elegendő időre van szükséged ahhoz, hogy az aktív szénnel tisztítsd a fogaidat. Ki kell szedned a szenet a fogaidból és az ínyedből, mielőtt mindent megtisztítasz a fürdőszobában. Ez nem könnyű, és akkor még inkább csalódott
leszel az eredmény miatt.


Mi a helyzet az aktivált kókuszszénnel, gondolhatod. Igen, ez a szén is létezik, és kókuszdióhéjból készül. De ismét csalódást fogunk okozni. Még a kókuszszén sem fogja fehéríteni a fogaidat, így csak kidobod érte a pénzt az ablakon. Tegyük hozzá, hogy az új fogkefédet is, mert a fekete szén elszínezi a sörtéket, és a fogkefét… nos, egyszerűen azonnali cserére szánja.

Fogfehérítés himalájai sóval

A himalájai sóval történő fogfehérítést a magas hegyekben élő szerzetesek is alkalmazzák. Az oldat elkészítése és maga az alkalmazás rendkívül egyszerű. Csak forraljunk fel egy fél pohár vizet. Amint a víz forrni kezd, hagyja kihűlni. Például forralhat vizet egy vízforralóban, majd öntse fél pohárba. Az így előkészített vízbe önts fél teáskanál rózsaszín himalájai sót, majd keverd össze az egészet tökéletesen.


Ezután mártsa a fogkefét az oldatba, és mosson fogat a szokásos módon. Amikor a folyamat befejeződött, öblítse ki a száját a maradék oldattal. Ez reggel, minden étkezés után és természetesen este ajánlott. Néha előfordulhat, hogy fokozott fogérzékenységet tapasztal, de ez magától elmúlik. A himalájai sónak ezután az ínyére is pozitív hatást kell gyakorolnia.

Bělení zubů jahody

Fogfehérítés eperrel

Ha úgy dönt, hogy megpróbálja természetes fogfehérítés, akkor eper a módja, hogy menjen. A szénnel, kókuszolajjal stb. ellentétben az eper valóban tartalmaz egy enzimet, amely segíthet a fogak fehérítésében. Ráadásul a fogfehérítés eperrel nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy megmos néhány epret, majd pépesíti őket. Ezután az epret a fogaidra kened, és öt percig rajta hagyod. Ezután alaposan lemossuk az epret a fogakról, és fogkrémmel fogat mosunk. Kész is van. Ráadásul a fogfehérítésnek ez a módszere ízletes is lehet, szemben az olyan szájöblítőkkel, mint az almaecet vagy a fekete szén.

Fogfehérítés almaecettel

Almaecet számos különböző felhasználási otthonában, így nem csoda, hogy néhányan úgy döntöttek, hogy megpróbálja azt a fogfehérítés is. Ezért az almaecetes szájvíz bemutató a fogfehérítéshez. Ez a házi szájvíz 200 ml vízből és 2 teáskanál almaecetből áll. A fogfehérítés menete a következő:


• Öblítse ki a száját ezzel a házi készítésű szájvízzel 30 másodpercig.
• Öblítse ki a száját tiszta vízzel
• Mosson fogat rendszeres fogkrémmel


Arra is ügyelnie kell, hogy ne tegyen túl sok almaecetet a vízbe. Savassága miatt ugyanis károsíthatja a fogzománcot. Hasonlóképpen tartsa be a 30 másodperces időtartamot, és időnként használja ezt a szájvizet. Röviden, a fogfehérítés almaecettel több kárt okozhat a fogaidnak, ha túlzásba viszed.

Fogfehérítés szódabikarbónával

A fogak szódával való fehérítése egy nagyon elterjedt régi asszonyok tanácsa. Azonban írja be a Google-ba, hogy „fehér fogak szódabikarbóna”, és meglátja, milyen rengeteg találatot talál. De mi nagyon jó tanácsot adunk, ne tedd meg! Lehet, hogy első pillantásra fehérebbnek tűnnek a fogaid. A szódabikarbóna azonban károsíthatja a fogzománcot is, ami a fogakat hajlamosabbá teszi a pigmentek visszamaradására, nagyon érzékenyek is lehetnek és összességében inkább káros, mint hasznos. Ezért ha teheted, azt tanácsoljuk, hogy fogfehérítéskor teljesen kerüld a szódabikarbónát.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo