Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Hogyan lehet fehér a fogunk? Tippek és trükkök a fehér fogak eléréséhez

A ragyogó fehér mosoly sok ember álma. Hogyan lehetnek fehér fogai? Meg tudom csinálni otthon, vagy fogorvoshoz kell menni? Ebben a cikkben tippeket és trükköket nézünk meg, hogyan lehet ezt elérni, és mi mindent kell ehhez tenni.

Obsah článku:
Miért foltosak a fogak?
Fehérítő csíkok
Fehérítő paszták
Fehér fogak, hogyan kell csinálni?

Žluté zuby kouření

Miért foltosak a fogak?

A fogak általában a különböző pigmentekkel való érintkezés miatt foltosak, amelyekkel naponta érintkeznek. Ezért nem meglepő, hogy idővel elszíneződnek. És hol találunk sok színezéket? Nyilvánvalóan ide tartozik például a kávé, a vörösbor és a curry. Ezért a fehérebb fogak érdekében érdemes korlátozni ezeket az ételeket. A dohányzást már nem is kell említenünk, ami szintén káros hatással van a fogak színére. Az elszíneződést genetikailag is meghatározza a dentin árnyalata és a fogzománc vastagsága. Erről írtunk a cikkben, hogyan történik a fogfehérítés a fogorvosnál.

Fehérítő csíkok

Fehérítő csíkok az egyik lehetőség a fehér fogak. Ez egy egyszerű és mindenekelőtt hatékony módszer, amely nem kerül túlzottan sok pénzbe vagy időbe. A fehérítő csíkok használata nagyon egyszerű, gyakorlatilag csak felragasztod a fogaidra, később lehúzod, majd megnézed az eredményt. A fogfehérítő csíkokkal történő fogfehérítés teljes menetét követheti olvassa el is, našemcikkünket hogyan kell használni a Crest fogfehérítő csíkokat. Ez is egy viszonylag olcsó megoldás, különösen a képest s fogfehérítéshez végzett a fogorvosnál.

Fehérítő paszták

Azt is el lehet érni fehérebb fogak használatával fogfehérítő fogkrém. Ez valóban hatással lehet a fogak fehérségére vagy árnyalatára. De ez biztosan nem recept a fehér fogakhoz. A fehérítő fogkrémeknek van némi hatásuk, de biztosan nem hasonlíthatók a srovnat s fogfehérítő csíkokhoz. Az sem segít, ha nagyobb nyomást gyakorolsz a fogkefére. Ez hasztalan. A fogmosási nyomás nem befolyásolja a fogak pigmentációját, sőt, ellenkezőleg, fogínyvérzést okozhat. Ami egy újabb mellékhatás, ami nem segít a szájüreged egészségén.

Fehér fogak, hogyan kell csinálni?

Vannak, természetesen, számos különböző receptek fehérebb fogak. Ezeket a házi receptek a fogfehérítéshez „című cikkben tárgyaltuk. Más recepteket is találsz, amelyeket kipróbálhatsz a fogfehérítéshez. Hogyan lehetnek fehérebbek a fogak fogorvoslátogatás nélkül?

Hidrogén-peroxid – A fogak fehérítésére használhatja a közönséges hidrogén-peroxidot is, amely általában minden otthoni gyógyszeres szekrényben megtalálható. Annak köszönhetően, hogy nem extra koncentrált (ez egy 3%-os oldat), nem kell aggódnod a használata miatt. A gyógyszertárakban vagy drogériákban árulják, így nagyon könnyen beszerezhető. Ajánlott 1:1 arányban vízzel hígítani. Így az esti
fogmosás előtt összekeverhetsz 2 evőkanál peroxidot és 2 evőkanál vizet. Ezután egy kanállal körülbelül egy percig öblögetheted a szádat. Köpés után öblítse ki a száját vízzel, és mosson fogat a szokásos módon. Használhat fehérítő fogkrémet is. Vigyázat, soha ne nyeld le a peroxidot!


Gyümölcsök és zöldségek segíthetnek – Még a rendszeres gyümölcsök és zöldségek is segíthetnek abban, hogy fehérebbek legyenek a fogak. Egy alma vagy sárgarépa például sok C-vitamint tartalmaz. Ez aztán segít leküzdeni a baktériumokat, amelyek rossz leheletet okozhatnak. Az eper is jó fehérítő hatású, mivel közvetlenül tartalmaz egy olyan enzimet, amely részt vesz a fehérítésben. A szádat citromlével is
kiöblítheted. Vigyázz azonban, ez legfeljebb hetente egyszer ajánlott, különben a fogzománc erózióját és összességében nagyobb érzékenységet okozhat.


Jó foghigiénia – A jó foghigiénia nem fehéríti a fogakat, de egészségesen, erősen és mindenekelőtt fehéren tartja őket a fogfehérítés után. Ezért naponta kétszer mosson fogat és használjon fogselymet. Ha mindezt szájvízzel kombinálja, a foghigiénia gyakorlatilag tökéletes lesz. Ne feledkezz meg a rendszeres fogorvoslátogatásról sem.

Bělení zubů jahody
Bělicí pásek

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo