Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Hogyan távolítsuk el a fogkövet természetes úton?

A vonzó mosoly általában az intenzív szájápolás eredménye. Fogkő azonban akkor is kialakulhat, ha megfelelően ápolod fogaidat. Az olyan tényezők, mint a genetika, a nyál összetétele, a hormonális ingadozások, a betegségek vagy a gyógyszerhasználat egyszerűen nem befolyásolhatóak. De megbirkózik-e otthon a fogkővel, és elkerülheti a foghigiénikus látogatását?

A cikk tartalma:
Tatár és nagymamák receptjei
A foghigiénikusok titkai
Biztonság és kényelem kompromisszumok nélkül

Tatár és nagymamák receptjei

Talán Ön is kereste a fogkő eltávolításának módjait fogorvos látogatása nélkül. Így különféle természetes megoldásokról lehetett olvasni. A természetes eredet azonban nem mindig jelent biztonságot. Az ellentmondásos és nagyon egyéni hatások ellenére a leggyakrabban használtakat választottuk ki.

Szódabikarbóna

Egy olyan összetevő, amely biztosan nem hiányzik egyetlen konyhából sem, segíthet megelőzni a fogkőképződést. A szódabikarbóna lúgos kémhatású , így segíthet semlegesíteni a savakat a szájban . Ugyanakkor csiszoló szerkezete eltávolíthat némi szennyeződést és lepedéket a fogak felszínéről, ami megakadályozhatja annak felhalmozódását és az azt követő mineralizációt. Előfordulhat azonban, hogy a már kialakult fogkő eltávolításakor nem működik jól. A kő kemény és szilárdan a fogzománchoz tapad.

Aloe vera

Ez a növény antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. Mivel a fogkövet a baktériumokkal teli lepedék megkeményedése (mineralizációja) okozza, ez segíthet. Amellett, hogy csökkenti a baktériumok számát a szájüregben , enyhítheti az ínygyulladást is , amely a fogkő gyakori kísérőjelensége. Még az aloe vera esetében is igaz azonban, hogy nincs elegendő ereje a kő eltávolításához . Hiányzik belőle a csiszolóanyag.

Kókuszolaj

Ismerheti a szájüreg kókuszolajjal történő öblítésének módszerét is olajhúzásként . Ez egy hagyományos ájurvédikus módszer, amelyről azt mondják, hogy segít eltávolítani a lepedéket és a baktériumokat. A kókuszolaj, mint az aloe vera, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ugyanakkor nem rendelkezik csiszolóanyaggal , így fogkőeltávolítási képességei erősen korlátozottak.

Ecet

Az ecet nagyszerű, ha meg kell szabadulnia a fürdőszobában lévő vízkőlerakódásoktól. A kő azonban nem olyan, mint a kő. A fogászati valóban nagyon kemény és más összetételű, ezért előfordulhat, hogy ecettel nem tudod eltávolítani. A fogakon lévő felületi foltok és a vékony bevonat azonban semlegesíthetik azt. De legyen óvatos, ha ecetet használ, mert savas . Fogzománc eróziót és ínyirritációt okozhat.

A foghigiénikusok titkai

A klinikák szakemberei speciális eszközökkel távolítják el a fogkövet, ami nemcsak hatékony , de mindenekelőtt biztonságos és klinikailag bizonyított . Ezen túlmenően, ez hoz egy hosszú távú hatást . Ultrahangos fogkőeltávolítóról beszélünk . Ezt a készüléket egészen a közelmúltig kizárólag a fogorvosi rendelőknek szánták, de a technológiai fejlődésnek köszönhetően a háztartásokba is eljutott.

Az előbb említett otthoni módszerekhez képest ez lényegesen hatékonyabb módszer a fogkő elleni küzdelemre. A készülék ultrahanghullámok segítségével működik , amelyek percenként akár 36 000 oszcillációt is elérhetnek. Ennek köszönhetően megbonthatja a fogkő szerkezetét, így az kiszabadul a fogzománcból. A speciális rögzítésnek köszönhetően a nehezen elérhető helyeket is elérheti vele.

Biztonság és kényelem kompromisszumok nélkül

Fontos a hatékonyság, de ne feledkezzünk meg a biztonságról sem. Az otthoni használatra szánt fogkőeltávolítókat fel kell szerelni ínyfelismerő funkcióval . Ha fogmosás közben véletlenül megérinti az ínyét, az eltávolító azonnal kikapcsol. Sajnos házi receptekkel ez nem követhető nyomon.

Nem is beszélhetünk kényelemről a mentőautóban végzett foghigiénia vagy a különféle otthoni alapanyagok alkalmazása során. Éppen ellenkezőleg, nem kell lemondani a kényelemről a fogkőeltávolító használatakor. Nemcsak otthon és bármikor használhatja, hanem a mobilalkalmazáshoz való csatlakozás lehetőségét is használhatja. A Full HD kamera biztosítja a tisztítás folyamatának hiteles megjelenítését közvetlenül a képernyőn . Még világítás is van, így nem marad le egyetlen részletről sem.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo