Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Hogyan történik a fogfehérítés a fogorvosnál?

Lehet, hogy már gondolt a fogfehérítésre. Dönteni szeretne a fogorvosnál tett látogatás vagy az otthonában kényelmesen elvégezhető fogfehérítés között? Ebben a cikkben válaszolunk a fogorvosnál végzett fogfehérítéssel kapcsolatos gyakori kérdésekre, megnézzük, mennyibe kerül a fogfehérítés, és hogyan fehérítheti fogait saját maga otthon.

Obsah článku:
Milyen a fogaim természetes színe?
Mi okozza a fogak sárgulását?
Hogyan működik a fogfehérítés ambulánsan a fogorvosnál?
Mennyibe kerül a fogfehérítés a fogorvosnál?
Milyen gyakran kell fogfehérítés céljából fogorvoshoz menni?
Hogyan fehéríthetjük fogainkat egyszerűen és olcsón otthon?

Milyen a fogaim természetes színe?

Gondolkodott már azon, hogy valójában milyen a fogai természetes színe? Az ideális mosoly prototípusa a tökéletesen fehér fogak, amelyek mindenkit elkápráztatnak. De tudta, hogy fogainak természetes színe valójában sárga? Ezt a színt a dentin adja. Ez természetes módon sárga. A dentin színe aztán átsüt a fogzománcon. Attól függően, hogy milyen vastag és sűrű a zománcréteg, a dentin többé-kevésbé átvilágít. Ezáltal a fogak többé-kevésbé sárgák lesznek. Ahogy az ember öregszik, a fogzománc fokozatosan kopik, és a dentin láthatóbbá válik. A fogak sárgulása tehát az öregedés természetes velejárója. A sárga színért azonban nem mindig a genetika vagy a dentin színe a felelős.

Mi okozza a fogak sárgulását?

A fogak sárgulását az életmódunk is nagyban befolyásolja. Ha Ön a tea, a kávé, a jó vörösbor vagy a cigaretta szerelmese, akkor el kell fogadnia, hogy fogai sokkal hajlamosabbak lesznek a sárgulásra. Sajnos a pigmentek nem csak a fogak felszínén, azaz a zománcban telepednek meg, hanem egészen a fog kemény rétegeiig hatolnak. Ez az egyik oka annak, hogy fogkefével és fogkrémmel nem lehet ezeket a pigmenteket könnyen megtisztítani. Az ételek és italok mellett a rossz szájhigiénia is felelős lehet a fogak sárgulásáért. Ez nem kis mértékben hozzájárul a sárguláshoz. De nem kell aggódnia, fogait szakszerűen fehéríttetheti, ami általában ambulánsan történik. Ez egy jó kezdet lehet a fogfehérítéshez.

Žloutnutí zubů

Hogyan működik a fogfehérítés ambulánsan a fogorvosnál?

Az ambuláns fogfehérítés általában az orvos és a fogászati higiénikus konzultációjával kezdődik. Ez azért különösen fontos, mert csak egészséges fogakat lehet fehéríteni. Amennyiben szuvas vagy egyéb hibás fogai vannak, a fogfehérítés nem végezhető el. Egy másik dolog, amit nem szabad elfelejteni, kétségtelenül az a tény, hogy a járóbeteg fogfehérítés csak a saját természetes fogait tudja fehéríteni. Legfeljebb a műfogsorok, tömések vagy mesterséges koronák eredeti színükre kerülnek vissza, de nem fehéríthetők. Ezért lehetséges, hogy fogai fehérítése után a töméseket új, világosabbra kell cserélni.

Tehát hogyan működik maga a járóbeteg fogfehérítés? A fogorvosi rendelőben nagyon gyakran fényt használnak a fogfehérítéshez. Először is a fogakat vízzel leöblítik és levegőn megszárítják. Ezután egy védőréteg folyékony kofferdamot visznek fel. Ez megvédi a fogak környékét, különösen az ínyt a peroxid hatásától. Egyfajta védőgátat képez. Ezután a fehérítő gélt ecsettel felvisszük az előkészített fogakra. A fehérítési folyamatot a fény felgyorsítja, így körülbelül 15 percig tart. A fehérítő gél felvitelének és a fény alkalmazásának folyamatát ezután 3-4 alkalommal megismételjük, a kívánt fehérítési árnyalat függvényében. Az egész folyamat így egy és két óra között tart. Minden a fehérítő gél alkalmazásainak számától függ.

A fogfehérítés végén fluoridáló anyagot alkalmaznak. Ez segít regenerálni a fogzománcot, amely a fogfehérítés után érzékeny lehet. A fogérzékenység megelőzése vagy csökkentése érdekében ajánlott otthon is használni ezeket a fluoridos termékeket. Javasolt továbbá otthon fehérítő csíkok használata, hogy az ételekből származó pigmentek miatt ne vesszen kárba az összes fehérítőanyag.

Mennyibe kerül a fogfehérítés a fogorvosnál?

A fogfehérítés ára elsősorban az alkalmazott fogfehérítési módszertől függ, és attól is, hogy egy eljárás során ténylegesen hány alkalmazásnyi fogfehérítő gélt használnak. Az azonban elmondható, hogy a fogorvosi rendelőben végzett fogfehérítés ára körülbelül 5000 és 10 000 korona között mozog. Az ár magasabb lehet, ha a fogak valóban erősen elszíneződtek.

Milyen gyakran kell fogfehérítés céljából fogorvoshoz menni?

Lényegében, ambuláns fogfehérítés ismétlődik szükség szerint. Ez nem orvosi eljárás, hanem tisztán kozmetikai kezelés. Emiatt nem lehet megmondani, hogy milyen gyakran vagy milyen rendszeresen van szükség a fogorvosnál történő látogatásra. De egy nagyon egyszerű tanácsot követhet. Akkor keresse fel fogorvosát fogfehérítés céljából, amikor a fogai ismét sárgák lesznek. Természetesen a fogfehérítő hatás meghosszabbítása érdekében használhat otthon is kényelmesen alkalmazható fogfehérítő csíkokat.

Bělení u zubaře 2
Bělení u zubaře

Hogyan fehéríthetjük fogainkat egyszerűen és olcsón otthon?

Ha úgy dönt, hogy fehéríti a fogakat otthon, akkor használja over-the-counter termékek. Számos lehetőség van az otthoni fogfehérítésre. A következőkön kívül a különböző öregasszonyok meséitől vásárolhat olyan terméket, amely hordozót tartalmaz. Ezt megformázza, és erre viszi fel a fehérítő gélt. Ezután a gélt felviszed a fogaidra. Ez az eljárás körülbelül 14 napig tart. A másik lehetőség a fogfehérítő csíkok. Ezek a következők könnyebb alkalmazni és az alkalmazási idő is nagyjából ugyanannyi. Mindig attól függ, hogy milyen eredményt szeretne elérni. A fehér fogak hatásának fenntartása érdekében ajánlott fehérítő hatású fogkrémeket használni. Ez a fehérítés is hatékony lehet.

Ha nem tudja, hogy melyik fehérítő termék a jobb az Ön számára, akkor keresse fel fogorvosátaki tud Önnek tanácsot adni. Hasonlóképpen, ha az otthoni fogfehérítés során bármilyen komplikációt tapasztal, forduljon hozzájuk.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo