Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Meddig lehetnek fehér fogaid?

Szeretné fehéríteni fogait, és kíváncsi, mennyi időbe telik az eredmény? Ezúttal a fogfehérítési módszereket hasonlítottuk össze, hogy megtudjuk, melyik a leggyorsabb hatás. Kihagytuk a csiszolóanyagokkal (szódabikarbóna, stb.) alternatív fehérítést, mivel ezek nem biztos, hogy olyan hatékonyak és károsíthatják a fogzománcot. Tehát azokra az erőforrásokra összpontosítottunk, amelyeket közvetlenül erre a célra szánnak.

A cikk tartalma:
Fogkrémek
Hidrogén-peroxid szalagok
Peroxidmentes szalagok
Fehérítés LED-es gyorsítóval
Fehérítő szájvíz
Ambuláns fehérítés
Végső összefoglaló

Fogkrémek

A legegyszerűbb megoldás, ha a felületi foltokat szeretné eltávolítani a fogakról. A fehérítő fogkrémek két tevékenységet kombinálnak, nevezetesen a fogtisztítást és a fogfehérítést. Az ilyen típusú fogkrémek több csiszolóanyagot tartalmaznak, mint a hagyományos fogkrémek, és némelyikben még alacsony koncentrációjú peroxid is található. A csiszolóanyagok feladata finoman csiszolni a keményebb lerakódásokat a fogzománcon. A peroxid ebben az esetben csak kis szerepet játszik, mivel koncentrációja elhanyagolható. Feltételezve, hogy naponta kétszer használja a pasztát, 2-6 héten belül várható az eredmény , és 1-2 árnyalattal világosodhat . Természetesen ez a fogak szennyezettségének intenzitásától is függ. ( Forrás )

Hidrogén-peroxid szalagok

A fehérítő csíkokkal történő fogfehérítés az egyik leggyakrabban használt módszer. Általában a peroxid erejét használják a kívánt hatás eléréséhez. Itt különféle modellek közül válogathat, eltérő hatásidővel és használati napok számával. Csak rajtad múlik, melyiket választod. A látható eredmények megjelenése a fogak elszíneződésének mértékétől függ, de elvileg már néhány nap múlva észreveszi őket. Ennek köszönhetően ez a fogfehérítési módszer az egyik leggyorsabb. ( Forrás )

Peroxidmentes szalagok

Igen, vannak ilyenek is. A PAP-phthalimidoperoxi-kapronsav hatóanyag révén ezek a fehérítő csíkok nagyszerű segítői az érzékeny fogak fehérítésének . A PAP-ra jellemző, hogy nem károsítja a fogzománcot . Ez azt jelenti, hogy nem okoz érzékenységet és gyengéden fehéríti még az érzékeny fogakat is. ( Forrás ) További előnye ennek az anyagnak a gyors hatékonysága , amit a tanulmány is megerősített. Elmondása szerint már az első használat után jelentős fehérítő hatása van. ( Forrás )

Fehérítés LED-es gyorsítóval

Biztosan hallott már arról, hogy LED lámpával felgyorsíthatja a fehérítő csíkok hatását . Az ilyen eszközök lényege a színes LED-ek , amelyek kék és piros fényt bocsátanak ki. A kék diódák fehérítő csíkokkal kombinálva maximálisra növelik a fehérítő hatást . Ugyanakkor segítenek eltávolítani a lepedéket és a baktériumokat , amelyek többek között a dentin sárgulását is okozzák. A vörös diódák nyugtató hatással vannak a fogakra és az ínyre . Egy ilyen LED lámpa használatával már néhány nap múlva látni fogja az eredményt.

Fehérítő szájvíz

A fogfehérítésre tervezett szájvizek általában hidrogén-peroxidot tartalmaznak, de alacsony koncentrációban. A rövid ideig tartó, 60 másodpercig tartó kipirulásnak köszönhetően az első eredmények csak körülbelül 3 hónapos rendszeres használat után láthatók . ( Forrás )

Ambuláns fehérítés

A fogorvos irányításával végzett fogfehérítés sok ember számára elrettentő lehet a magas költségek miatt. Ha mégis ezt a lehetőséget választja, vértezze fel magát türelemmel. Az első lépés a konzultációs időpont foglalása. Nem, a fogorvos nem fogja azonnal fehéríteni a fogait. Ha az orvos felismeri, hogy az eljárás alkalmas az Ön számára, csak akkor rendeli el magát a fehérítést. Ez akár két órát is igénybe vehet, az adott fogorvos eljárásaitól függően. Az első kezelés után a fogak enyhe kivilágosodása látható, de általában ezek az eredmények nem elegendőek. Ezért többször is meg kell látogatnia a mentőt, amíg elégedett nem lesz mosolyával. A kívánt hatás akár 4 hétig is eltarthat. Azonban ismételten emlékeztetünk arra, hogy ez az idő nem csak a fogorvosánál elérhető időpontoktól függ, hanem a fogak sárgulásának intenzitásától is.

Végső összefoglaló

Módszer Első eredmények
Fehérítő csíkok hidrogén-peroxid nélkül – Az első használat után
Fehérítő csíkok LED-es gyorsítóval – Pár nap múlva
Fehérítő csíkok hidrogén-peroxiddal – Pár nap múlva
Fehérítő fogkrémek – 2-6 hét után
Ambuláns fehérítés – Körülbelül 4 hét után
Fehérítő szájvizek – 3 hónap után

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo