Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Sárga fogaid vannak? Tudjuk miért!

Megcsinálod a lehetetlent, de még mindig sárga fogaid vannak? Most egy finomság vár ránk, mert lehet, hogy nem a szájápolásban van a hiba. A fogak elszíneződésének okai nagy része az életmódban keresendő. Szerencsére minden problémára van hatékony és gyors megoldás, és ez ebben az esetben is igaz. Ez a 6 leggyakoribb ok, amiért a fogai nem fehérek.

A cikk tartalma:
Kávé
Tea
Bor
Dohányzó
Szénsavas és édesített italok
Gyümölcs

Kávé

Ha kávéimádó vagy, akkor nagyon jól tudja, hogy elszínezi a fogait. Azonban valószínűleg nem tudja, miért van ez. A kávé természetesen tannint tartalmaz , amely valójában színezék . Ebben a közkedvelt italban azonban eléggé fontos, mert éppen emiatt van jellegzetes kesernyés íze és illata. A jó hír az, hogy nem kell feladni. Ha el akarja kerülni a fogak elszíneződését, csak öblítse ki a száját tiszta vízzel a kávé elfogyasztása után. Még ha még nem csináltad így, és már van néhány lerakódás a fogadon, ne ess kétségbe. Van egy megoldás a korrektor formájában, amely néhány perc alatt megbízhatóan fehéríti fogait.

Tea

Sajnos ebben az italban a tanninok is uralkodnak. Különösen, ha szereti élvezni a fekete teát vagy a sötét színű teát. Mivel ezek a növények természetes összetevői is, amelyekből teát készítenek , nehéz elkerülni őket. Annak érdekében, hogy ne hatoljanak be a fogzománcba, ugyanúgy járjon el, mint a kávénál, és öblítse ki a szájüreget vízzel .

Bor

Nem állunk meg a tanninoknál, mert ezúttal is olyan növényekből készült italról van szó, melynek természetes része ez a festékanyag. Még a fehérborban is megtalálhatók , bár sokkal kisebb mennyiségben, mint a vörösborban. A bor azonban több savat is tartalmaz, ami tönkreteszi a fogzománc szerkezetét. A pigmentek így könnyebben leülepednek, és jobban ellenállnak a tőlük való megszabadulásra irányuló erőfeszítéseknek. Az üreg átöblítése nem árt semmit, de valószínűleg nem is javít. A borfoltok azonban könnyen kezelhetők fogkőeltávolítóval . Segítségével nem csak fehér, hanem egészséges fogakat is elérhet, mert az elszíneződés mellett a fogkövet is eltávolítja . Akár teljesen helyettesítheti a fogászati ​​​​higiéniát a klinikán, amivel sok pénzt takaríthat meg .

Dohányzó

A dohányzás rendkívül negatív hatással van az egészségre. Nem titok azonban, hogy sárga fogakat okoz. A cigarettafüst kátrányt tartalmaz, amely a dohány elégetésekor keletkezik. Barna és ragacsos anyag , amelynek minden előfeltétele megvan ahhoz, hogy megbízhatóan leülepedjen a felületeken, így a fogakon is. Ha szeretné visszanyerni fehér mosolyát, egy fogkefe nem lesz elég. A sárga és barna színtől azonban megszabadulhat egy foglakk használatával, amely kifehéríti és fényesebb hatást kelt.

Szénsavas és édesített italok

A cukros italok legjobb példája a Coca Cola . Ha sárga fogai vannak, de nem dohányzik és nem iszik a fentiek közül, akkor valószínűleg ennek az ártatlannak tűnő italnak esett áldozata. Összetétele pigmentekben gazdag . Ennek azonban nem kell csak kokakólának lennie, a fogai is foltossá válhatnak a hagyományos limonádé után . Ennek oka a szén-dioxid tartalom , amely agresszív hatással lehet a fogzománcra is. De az édesített italok még egy ellenséget tartalmaznak, ez pedig a cukor . Ez a fogakkal kapcsolatos egyéb problémák mellett azt is okozza, hogy megzavarja a fogzománcot , amelyen az italokból származó pigmentek később lerakódnak. Ha szeretné elkerülni a fogak elszíneződését, megmoshatja azokat, de javasoljuk, hogy az ital elfogyasztása után várjon legalább fél órát. A fogzománc puhítható, és fogkefével károsíthatja.

Gyümölcs

Vitaminok és ásványi anyagok forrása, amelyekre szervezetünknek szüksége van. A gyümölcs mellékhatása azonban a fogak elszíneződése is. Egyes gyümölcsfajták, mint például az áfonya, a szeder, a cseresznye és a gránátalma, nagyon erős pigmenteket tartalmaznak. Nagy mennyiségű gyümölcs elfogyasztása után fogai színének megváltozását észlelheti, amelyek idővel sárgák és barnák lesznek . A rendszeres és alapos fogmosással megelőzheti a foltosodást. Mindazonáltal ismételten emlékeztetünk arra, hogy étkezés után közvetlenül nem ajánlott fogat mosni .

A sárgás fogak minden okának elkerülése meglehetősen nehéz feladat, egyesek számára valószínűleg lehetetlen. Nem kell annyira komolyan venni, főleg a gyümölcsökkel, teákkal, ezek több pozitív hatással vannak a szervezetre, mint negatívak. Végül a sárga fogak gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldhatók . Kipróbálhatja a fogkőeltávolítót , a színjavítót vagy az új foglakkot . Csak válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel Önnek.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo