Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Sárga fogaktól szenved? Tanácsot adunk, hogyan tisztítsa meg őket

A sárga fogaknak sokféle oka lehet. Legyen az genetika, helytelen életmód vagy foghigiénia. Ebben a cikkben megnézzük, mi minden okozza a sárguló fogakat, és hogyan lehet a sárga fogakat tisztítani.

Obsah článku:
Mi okozza a fogak sárgulását?
Hogyan lehet fehéríteni a fogakat fehérítő csíkokkal?
Hogyan tartsa meg a ragyogó fehér mosolyt
Fehér diéta
Hogyan lehet megelőzni a fogak sárgulását

Mi okozza a fogak sárgulását?

Számos oka lehet a sárga fogak. Talán meglepődik, ha megtudja, hogy a magas savtartalmú szájvíz túlzott használata is felelős a fogak sárgulásáért. Hasonlóképpen a savas gyümölcsök vagy zöldségek is hozzájárulhatnak a fogak sárgulásához. A gyümölcsben lévő sav itt is károsíthatja a fogzománcot. Egy másik szempont, ami felelős lehet a fogak sárgulásáért, a túlzott kávéfogyasztás. Maga a kávé erős pigmentnyomokat hagyhat a fogakon. De ne örüljenek túlságosan a dohányosok sem. A dohány szintén erős színezékeket tartalmaz, amelyek elszínezik a fogakat és sárgulást okoznak. A sárgás fogak utolsó, de nagyon gyakori oka a rossz vagy elhanyagolt szájhigiénia.

Hogyan lehet fehéríteni a fogakat fehérítő csíkokkal?

A fehérítő szalagkezelés általában 10-20 napig tart. Az alkalmazás ideje körülbelül fél óra. Ez négyszer kevesebb idő, mint amennyit a fogorvosnál töltött fehérítéssel töltene. A fehérítő csíkok másik előnye, hogy a gél ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza, amelyeket a fogorvosok is használnak a fogak fehérítéséhez. Az eredmény tehát garantált. Ráadásul a csíkokon lévő gél a nehezebben hozzáférhető területekre is eljut. Maga a csíkok alkalmazása ezért nagyon egyszerű, így bárki meg tudja csinálni. Néha előfordulhat fogérzékenység, de ez nem állandó, és a kezelés után megszűnik. A fogfehérítő csíkok tehát nagyon népszerű lehetőség a sárga fogaktól való megszabadulásra.

Hogyan tartsa meg a ragyogó fehér mosolyt

Mi működik a sárga fogak ellen? A ragyogó mosoly és a fogak fehérségének megőrzésének sarokköve a jó szájhigiénia. Enélkül egyszerűen nem megy, még akkor sem, ha nagyon szeretnéd. A fehérítő fogkrémek használata is segíthet. Természetesen a rendszeres fogorvoslátogatásról sem szabad megfeledkezni. Az is segíthet, ha megváltoztatod az étrendedet, és kevesebbet fogyasztasz bizonyos ételeket, különösen azokat, amelyek sok természetes vagy mesterséges színezéket tartalmaznak.

Fehér diéta

A színtelen vagy fehér étrend segíthet megőrizni a fehér mosolyt, különösen a fogfehérítés után. A diétának 48 órán át kell tartania, és megvédi Önt a fogak újbóli elszíneződésétől. A fogfehérítés után a fogai hajlamosabbak arra, hogy érzékenyebbek legyenek, ami gyors elszíneződéshez vezethet, így a fogfehérítés hosszú távon nem lesz olyan hatékony. A diéta részeként különösen a színes és savas ételeket kell kerülnie. A kávéról, a paradicsomról, a sárgarépáról, a csokoládéról és még a dohányzásról is le kell mondania 48 órán keresztül. Van még más is, de erről majd máskor.

Hogyan lehet megelőzni a fogak sárgulását

Mint fentebb kifejtettük, számos tényező okozhatja a fogak sárgulását. Ha el akarja kerülni a sárga fogakat, akkor mindenképpen csökkentse a dohányzást. A dohány nagyon rossz hatással van a fogakra. Egy másik tipp a sárgulás megelőzésére a jó szájhigiénia, amelynek szintén jelentős hatása van. Ha jó szájhigiéniát tart fenn, akkor biztosan megelőzheti a fogak sárgulását. Az orvosával is konzultálhat. Végül, de nem utolsósorban segít, ha korlátozza bizonyos élelmiszerek fogyasztását.

Bílý úsměv - pásky

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo