Szállítás Ingyenes szállítás 19900 ft-tól | Szállítás 2 napon belül
Színes fogakkal nem!

Fogpótlás és fogfehérítés

Fogpótláson gondolkodik? Kíváncsi lehet, milyen típusú fogsorok léteznek, és hogyan fehérítik őket. A fehérítés az egyik egyre népszerűbb tevékenység, és nem mindenki tudja, hogy a fogsor árnyalata megegyezik-e a természetes fogakkal.

A cikk tartalma:
Útmutató a fogsorokhoz
Melyik fogsor a legjobb az Ön számára?
A fogsor fehéríthető?
Fehérítés kockázat nélkül

Útmutató a fogsorokhoz

Hogy ne vesszen el a fogpótlások között, összeírtuk Önnek a leggyakrabban használt protézistípusokat.

  • Levehető
    • Részleges – kiegészítik a fogívet, ha csak néhány fog hiányzik.
    • Összesen – helyettesítik a teljes fogívet.
  • Rögzített – hozzon létre szilárd kapcsolatot egészséges fogakkal vagy implantátumokkal. Tartalmaznak szempontokat is.
  • Hibrid – a kivehető és rögzített cserék kombinációja. Rögzített alappal rendelkeznek, amelyre kivehető fogak vannak rögzítve.

A fogpótlásokat anyag szerint tovább osztják:

  • akril – megfizethető, de kevésbé esztétikus
  • kerámia – esztétikus, tartós, de drágább
  • cirkon – nagyon tartós és esztétikus, nincs fém alapjuk
  • kompozit – tömítésekhez használt kompozit anyagból készülnek. Legtöbbször ez csak átmeneti megoldás.

Melyik fogsor a legjobb az Ön számára?

A fogsornak több évig, ha nem egy életen át kell szolgálnia, ezért alaposan mérlegelje mindegyik előnyeit és hátrányait. Mint fentebb említettük, minden anyagnak megvannak a maga előnyei, de nem nélkülözheti a hátrányait . Az olcsóbbak általában kevésbé tartósak, és nem is néznek ki olyan jól. Ellenkezőleg, a drágábbak jobb minőségűek és szebbek. Ez gyakran a beteg anyagi lehetőségeitől függ.

Ami magukat a helyettesítő típusokat illeti, az ár itt is fontos szerepet játszik. A kivehetőek az olcsóbb alternatívák közé tartoznak, de gyakran kellemetlen érzéssel, természetellenességgel és hosszú megszokással járnak. Végül is ez egy idegen tárgy a szájban.

Másrészt vannak fix fogpótlásaink, mint például a koronás implantátum , amelyek teljesen természetesnek tűnnek, erősség, tartósság és kényelem jellemzi, de természetesen magasabb áron is.

A fogpótlás kiválasztásakor azonban az ár és az esztétika mellett a fogorvos ajánlásait is be kell tartania. Főleg ha fixet szeretne. A fogorvos felméri általános egészségi állapotát és csontjainak állapotát . Csak akkor hagyja jóvá fix kompenzációját, amikor felismeri, hogy ez a lehetőség megfelelő az Ön számára.

A fogsor fehéríthető?

Bizonyos értelemben igen. A fogpótlás árnyalatát már a laboratóriumi gyártás során állítják be. De utána már nem tudsz változtatni. Ez azt jelenti, hogy ha rendszeresen fehéríti a fogait, értesítse fogorvosát. Előfordulhat olyan helyzet, hogy az éppen besárgult fogak árnyalatának megfelelően pótolják Önt. Fehérítés után látható lesz a különbség , mert a fogpótlás nem reagál a fehérítőszerekre . Nincsenek pórusai, mint a természetes zománcnak, így nem telepednek meg rajta a fehéríthető pigmentek. Ezért ellenáll a foltosodásnak, de a kifehéredésnek is.

Ha fogpótlása már egy ideje megszépíti mosolyát, és a fehérítésen gondolkodik, valószínűleg nem kerülheti el, hogy a többi fogához illőre cserélje ki. Mindez azonban az esztétikai követelményeitől függ.

Fehérítés kockázat nélkül

Fehérítheti a fogait. A különbségen kívül azonban fennáll a csereeszköz sérülésének veszélye is. Ezért fontolja meg, hogy milyen termékeket fog használni, és hogy otthon vagy a fogorvosnál fog-e fehéríteni. Ha ambuláns fehérítés mellett dönt, magasabb árra számítson. Azt is tudni kell, hogy a fogorvosok hidrogén-peroxidot használnak a fehérítéshez, ami nem tartozik a kíméletes módszerek közé , különösen az olcsóbb fogpótlások esetében.

Fogfehérítését saját maga kezeli otthon. Választhat olyan hatóanyagot, amely gyengéd és olcsó . A ftálimidoperoxikapronsavval készült fehérítő csíkok alkalmasak fogpótlásokra. Természetes fogai is boldogok lesznek, mert ez az anyag nem okoz érzékenységet , mint a peroxid esetében.

A LED-es lámpa is jó szolgálatot tesz. Erősíti a fehérítő csíkok hatását, valamint gondoskodik a baktériumok elpusztításáról vagy a nyálkahártya és az íny megnyugtatásáról.

Használhat például csíkokat, lámpákat és pasztákat . Még a gyengéd fehérítés is hatásos lehet.

25x hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek

Tudjon meg többet
Logo